Waarschuwing voor buizerd bij hotel Wolfheze die nest beschermd

jul 04 , 6:30 Natuur
buizerd fauke pixabay
Wolfheze - Bij het Fletcher Hotel in Wolfheze is een aanvallende buizerd gespot. De gemeente Renkum waarschuwt hier op Facebook voor. De vogel beschermd het nest dat in de buurt zit. Vorig jaar werd er ook voor een buizerd gewaarschuwd.
Buizerds kunnen aanvallen als je in de buurt komt van hun nest en het is nu broedseizoen. Een nest van de buizerd zit het liefst hoog in de boom en vaak aan de rand van een bos. Het nest is gebouwd met takken en twijgen, kan wel een meter doorsnede hebben, 60 cm diepte en heeft een trechtervorm. Omdat de nesten zo groot zijn kun je die wat makkelijker zien als de blaadjes nog niet helemaal zijn volgroeid. Blijf dan uit de buurt in een straal van 100 meter tot begin juli, dan vliegen de jonge buizerds uit.
Het is niet gewoon dat buizerds mensen aanvallen. De gemeente vermoed dat deze buizerd eerder een nare ervaring heeft gehad met een mens.

Bescherming tegen een eventuele aanval

Tips van de gemeente:
  • Vermijd het gebied indien mogelijk
  • Draag geen felle kleuren (vogel ziet dit als gevaar)
  • Ter bescherming kun je een pet, paraplu en zonnebril dragen
"De pet en zonnebril kun je ook achterstevoren dragen: een buizerd valt liever niet van voren aan dus zo leidt je hem om de tuin. Is de aanval ingezet? Sla dan met je armen, klap in je handen en maak je zo groot mogelijk. Omdat ze op het hoogste punt mikken kun je ook je paraplu in de lucht houden. Probeer niet direct weg te rennen, want de buizerd kan je achterna komen." waarschuwt de gemeente.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .