Parachutisten bij 42ste Taptoe Oosterbeek

Taptoe Oosterbeek 2015
Taptoe Oosterbeek 2015
Foto: Carel Derwig

Nadat Taptoe Oosterbeek het programma van de 42ste editie van het evenement bekende maakte, laat de organisatie weten dat ook nu een parachutisten dropping wordt verwacht.

“Net als vorig jaar staat er een dropping van twee parachutisten gepland’’, laat Pascal Melse weten. De voorzitter van de taptoe is bijzonder verheugd met deze toevoeging aan het programma dat de muzikale afsluiting van de Airborne Herdenkingen vormt.

Taptoeveld

“De planning is dat dat de parachutisten omstreeks 19:30 uur neerdalen op het taptoeveld’’. Het publiek moet wel rekening houden met een voorbehoud: “Als weersomstandigheden maken dat de veiligheid van de parachutisten en het publiek niet gegarandeerd is. Zal er niet gesprongen worden’’.

Deze editie kent weer een goed en afwisselend programma. Het voorprogramma start om 19:00 uur en wordt verzorgd door dweilorkest de Onbekend Band uit Apeldoorn. Het hoofdprogramma start om 20:00 uur en bestaat uit showoptredens van Jong DVS uit Katwijk, Drum- en showfanfare Gelreband uit Dieren, Airborne Malletband uit Oosterbeek, March & Showband Rheden uit Rheden, Showband Irene uit Ede en de Marchingband van DVS uit Katwijk.

Abide with me

Volgens de traditie wordt de avond afgesloten met een finale, bestaande uit het koraal ‘Abide with me’, het signaal Taptoe en de volksliederen van Polen, Engeland en Nederland.

Taptoe Oosterbeek 2016 vindt plaats op zaterdag 17 september 2016. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar bij Plantage Meijer & Siegers te Oosterbeek en in het Airborne Museum te Oosterbeek. Zitplaatsen op het plein kosten € 6,00, zitplaatsen op het bordes kosten € 12,00.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen