Er wordt hard gewerkt op de Bennekomseweg

Foto: Renkum Nieuws

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Zo hadden de mannen die aan het werk zijn op de Bennekomseweg ook pech. Machines kapot, maar wat af moet, moet af.

Vandaar dat de heren tot woensdagavond laat nog bezig waren.

Pech, niet onderweg maar op de weg

Hadden de mannen dinsdag al wat problemen met het materieel gehad, woensdag ging het weer mis. Zonder machines geen Bennekomsewegwerk en die moesten dus eerst hersteld zijn voor ze verder konden. Met als resultaat dat de mannen langer door moesten werken. Het asfalt moest van de weg af zijn, want donderdag wordt er al vroeg geasfalteerd.

Leuk is anders, maar ze zaten er niet echt mee. Te zien aan de dozen die nog langs de kant stonden, hadden ze hun buik volgegeten en zaten ze daarna alweer vrolijk op hun machines die het eindelijk allemaal weer deden.

Bewondering en wrevel

Een aantal mensen stonden langs de kant te kijken, met bewondering, want ‘wat een operatie’ en een beetje wrevel, want de communicatie naar sommige bewoners toe, was niet goed geweest. Op stel en sprong werden er nog snel wat auto’s verplaatst vanaf de Carel Beukerhof naar de overkant. Die kregen die middag pas een brief in de bus, maar ook weer niet allemaal.

Om 7 uur wordt begonnen met asfalteren en als je dan ’s morgens op tijd op je werk moet zijn, moet je wel de weg afkunnen. De Carel Beukerhof heeft geen andere uitweg. Een omwonende zucht: “Gelukkig duurt het niet lang, maar je komt er zo wel achter hoe belangrijk de Bennekomseweg is.

Parachutisten?

“Zijn jullie wel op tijd klaar voor de Renkum Airborne en de Race to the Bridge? Want die komt hier zaterdag overheen.”

“Airborne? Parachutisten? Maar die springen toch in Ede?”

Ai, ai, ai, daar moest even een geschiedenislesje tegenaan. Dat uitgelegd hebbend, werd ons verzekerd dat de weg vrijdagmiddag weer gewoon berijdbaar was, donderdagavond waarschijnlijk al.

Maar zit het onverhoopt toch nog tegen, dan kunnen de inwoners van Renkum en Heelsum in ieder geval rekenen op een ploeg mannen die pas stoppen met werken, als het klaar is.

Lees ook: Werkzaamheden Bennekomseweg/Utrechtseweg

Bennekomseweg

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen