Nieuw boek Slag om Arnhem: B Company Arrived – The Men

Foto: David G. van Buggenum

Vanaf vrijdag 16 September 2016 zal het boek ‘B Company Arrived – The Men’ verkrijgbaar zijn. Het is geschreven door de Arnhemmer David G. van Buggenum en vormt een supplement op het in 2003 verschenen boek ‘B Company Arrived’.

In de laatstgenoemde publicatie werd het verhaal beschreven van B Company, 2nd Parachute Battalion tijdens de Slag om Arnhem, september 1944. Deze eenheid bereikte de brug bij Arnhem en hield stand tot het einde van de gevechten in de binnenstad op donderdag 21 september. Het boek wordt door velen omschreven als een standaardwerk m.b.t. de Slag om Arnhem.

Vrijdag 16 september zal David aanwezig zijn bij boekhandel Meijer&Siegers in Oosterbeek tussen 16:00 en 16:30 om zijn boek te sigeren

Persoonlijk

In het nieuwe boek ‘ B Company Arrived – The Men’ beschrijft Van Buggenum onder meer een zevental persoonlijke verhalen van manschappen die in deze compagnie dienden. Aspecten van hun leven voor en tijdens de oorlog in aanloop naar hun inzet bij Arnhem. Er ontstaat een beeld van de mens achter de soldaat in oorlogstijd.

Bij enkelen van hen wordt ingegaan op hun inzet tijdens de gevechten in Arnhem en Oosterbeek en ook ervaringen van familieleden die na die septemberdagen in 1944 lang in het duister tastten in afwachting van een teken van leven van hun dierbaren.

Een van de verhalen is dat van de Gronert tweeling, Thomas en Claude. Zij stierven zij aan zij tijdens de opmars naar Arnhem bij gevechten rondom het station Oosterbeek-Laag op 17 september 1944, de eerste dag van de operatie. Het verhaal van de tweeling Thomas (Tommy) en Claude, wordt ook vertelt bij de expositie ‘EGO’ in het Airborne Museum.

Breed perspectief

Vanuit een breder perspectief wordt een beeld geschetst van hoe dit soort militaire eenheden samengesteld waren, uit mannen met veel gevechtservaring, en hen die voor het eerst aan het front opereerden.

Een uitgebreid hoofdstuk is opgenomen met vele foto’s, documenten en achtergrondinformatie van andere leden van de compagnie. In totaal zijn zo’n 170 illustraties in dit ruim opgezette boek opgenomen, waarvan vele nog niet eerder gepubliceerd werden. Hoewel het een supplement is, werd het zo geschreven dat het als een op zichzelf staande uitgave gelezen kan worden.

Het boek bevat 168 pagina’s, is in kleur gedrukt, en heeft een harde omslag. Het wordt aangeboden met een verkoopprijs van € 30,-. Het boek verschijnt in een gelimiteerde oplage en wordt particulier uitgegeven.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen