Complimenten voor de Werkgroep Behoud Dreyeroord

Dhr. Hein Bloemen met dhr. Wiljo Pas
Dhr. Hein Bloemen met dhr. Wiljo Pas
Foto: Werkgroep Behoud Dreyeroord

Op uitnodiging van waarnemend burgemeester Bloemen heeft een afvaardiging van de werkgroep Behoud Dreyeroord vrijdag 1 oktober een gesprek gehad op het gemeentehuis. Daarbij zijn ruim 15.000 handtekeningen voor het behoud van Dreyeroord overhandigd.

Om precies te zijn: vijftienduizendvijfhonderddrieënveertig, 15543 handtekeningen. Veel handtekeningen waren voorzien van persoonlijke boodschappen die het belang om Dreyeroord te laten bestaan onderstrepen.

Wel voor elkaar

De burgemeester complimenteerde de werkgroep met de bereikte resultaten. Hij zei: “Ik ben blij U eens te zien, mijn complimenten voor wat U allemaal teweeg brengt. Je kunt het ermee eens zijn of niet, U heeft het wel voor elkaar!”

“En zo is het!” zegt Wiljo Pas: “De werkgroep is er trots op dat zoveel mensen de petitie hebben getekend! Dit is een signaal wat de gemeente moeilijk naast zich neer kan leggen. Het gesprek vond in een goede sfeer plaats waarbij de werkgroep in de gelegenheid werd gesteld haar plannen nader toe te lichten.”

Interesse

Deze werden met interesse door de burgemeester en wethouder Verstand bekeken. “Tijdens het gesprek bleek dat het gemeentebestuur goed doordrongen is van de emoties die bij dit project leven. In ieder geval hebben wij begrepen dat de neuzen ‘dezelfde kant’ op staan.” zegt Wiljo, de woordvoerder van de werkgroep, duidelijk blij met het verloop van het gesprek.

Naar aanleiding van dit overleg zal er een vervolggesprek met Amvest en de gemeente volgen, waarbij de alternatieve ontwerptekeningen van de werkgroep besproken zullen worden.

De werkgroep is blij dat er bij de gemeente een welwillend oor is voor haar suggesties en dat Amvest bereid is tot nader overleg.

De petitie loopt ondertussen onverminderd door en is inmiddels de 16.000 handtekeningen gepasseerd.

Lees ook:

Dossier: Dreyeroord
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen