Karel Noy grote winnaar fotowedstrijd Renkum Airborne

Ton, Karel, Richard en Mariëlle met hun winnende foto's
Ton, Karel, Richard en Mariëlle met hun winnende foto's
Foto: Renkum Nieuws

Zaterdagavond werd de winnaar van de Renkum Airborne fotowedstrijd bekend gemaakt bij LuZoNa in Renkum. Hobbyfotograaf Karel Noy ging maar liefst met twee prijzen aan de haal.

De 4e Renkum Airborne was een succes, vertelde Peter Snapper, één van de mensen achter Renkum Leeft die het twee-daagse evenement organiseerde.

Weer een stukje beter

Het team van de Renkum raakt beter op elkaar ingespeeld en de organisatie ervan loopt steeds soepeler. “Er gingen natuurlijk wel wat dingetjes mis,” zei Peter: “maar dat weten wij alleen, de bezoeker heeft daar niets van gemerkt!” Dat klopte, voor de bezoeker was de dag super georganiseerd en iedereen genoot met volle teugen in het prachtige weer van de dagen.

Aan het applaus dat Peter vroeg voor alle vrijwilligers en de organisatoren van Renkum Leeft, werd dan ook spontaan gehoor gegeven. De dag nodigde ook allerlei (hobby)fotografen uit de prachtigste foto’s te maken. Een aantal van hen had die ook ingestuurd om aan de fotowedstrijd mee te doen.

Van 12 deelnemers waren er 48 foto’s ingestuurd. Er was zelfs een deelnemer uit Duitsland. De foto’s werden zonder vermelding van naam aan de drie-koppige jury voorgelegd. Die bestond uit fotograaf Gert Budding, journalist Feike Klomp en wethouder Jasper Verstand. Zij konden punten toekennen, die werden opgeteld en daaruit kwamen de winnaars. De overige foto’s zijn te zien bij Renkum Leeft.

Geen drie, maar vijf prijzen

Zo kon het gebeuren dat er drie 3e prijs winnaars waren. Met 12 punten werden dat de foto’s van Richard Lentjes, Mariëlle Weijsenfeld en Ton & Ditta Brabander (klik op de naam om de foto te zien).

karelDe 2e prijs met 14 punten was voor Karel Noy. Hij was koud teruggelopen naar zijn plek met zijn prijs (onder andere de stoere Renkum Airborne tas) of hij kon weer rechtsomkeert maken omdat één van zijn andere foto’s 18 punten had gekregen van de jury. Dat betekende dat ook de 1e prijs voor hem was.

De trotse winnaars kregen allen hun winnende foto mooi afgedrukt. Renkum Leeft had voor een hapje en een drankje gezorgd en het bleef nog wel even gezellig in lunchcafé LuZoNa die voor deze gelegenheid, extra lang open was.

Lees ook:

Cookieinstellingen