Raad van Kerken stelt kerstpakketten samen, help je mee?

Foto: pdp-pixabay

Ieder jaar organiseert De Raad van Kerken Oosterbeek-Wolfheze-Doorwerth een kerstpakketten actie voor mensen die met minder dan het minimum moeten rondkomen.

Er worden kerstpakketten en losse levensmiddelen ingezameld in de kerken van Oosterbeek en Wolfheze die daarna worden verdeeld in alle dorpen in de gemeente Renkum.

Passende pakketten

De pakketten worden zodanig samengesteld dat ze passen bij de gezinnen en mensen die ze ontvangen. De actie vindt dit jaar voor de 19e keer plaats. Waar vorig jaar 60 pakketten werden bezorgd, hoopt de Raad van Kerken dit jaar circa 75 pakketten te kunnen rondbrengen.

Namen en adressen worden aangeleverd door lokale welzijnsinstanties en hulpverleners. Lidmaatschap van een kerk of levensbeschouwing is daarbij niet van belang. Zo zullen bijvoorbeeld ook de statushouders in de gemeente Renkum van een pakket worden voorzien. De pakketten worden samengesteld en rondgebracht door vrijwilligers vanuit de kerken van Oosterbeek.

Bijdragen

Uit ervaringen van voorgaande jaren is gebleken dat bedrijven hun traditionele kerstpakket vaker vervangen door een tegoedbon of de mogelijkheid via internet een kado te bestellen. Daarom kan ook op een andere wijze bijgedragen worden, namelijk door geld over te maken waarmee levensmiddelen of typische kerstlekkernijen worden gekocht.

Kerstpakketten, of losse (kerst) levensmiddelen voor deze actie kunnen op woensdag 21 december tussen 19.00 en 20.00 uur worden ingeleverd bij de achteringang van de Vredenbergkerk aan de Van Toulon van der Koogweg 3 in Oosterbeek.

Giften kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer NL34INGB 0005270000 van de Raad van Kerken onder vermelding van Kerstpakkettenactie 2016.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen