Klassieke muziek op woensdagmiddag in De Sonnenberg

Foto: Vilente

Elke woensdagmiddag is er een klassieke muziek activiteit op De Sonnenberg. Vrijwilligster Elly Witten is alweer een aantal maanden elke woensdagmiddag te vinden in de vergaderruimte.

Daar luistert ze samen met geïnteresseerden naar muziekstukken en heeft een schat aan informatie die ze dan deelt. 

Muziek

Elly is geboren in Arnhem, haar vader (Frits Kox) was piano-orgeldocent en koordirigent. Elly komt uit een gezin met 6 kinderen en iedereen deed wel iets met muziek. Het hele huis was letterlijk en figuurlijk gevuld met klassieke muziek.

Na haar middelbare schooltijd ging Elly werken bij de bekende muziekhandel Bergmann in de Koningsstraat. In die tijd ging Elly veel naar concerten en haar belangstelling en liefde voor muziek bleef groeien. In die jaren leerde Elly ook haar man kennen, Jan Witten. Ze zijn getrouwd en hebben drie kinderen. De liefde voor muziek hebben ze aan hun kinderen doorgegeven.

Dochter Cilia is pianodocente in Arnhem. In 1975 kregen Elly en Jan de kans om muziekhandel Bergmann over te nemen en hebben ze de zaak flink uitgebreid. Hun c.d. collectie was zeer uitgebreid en de afdeling bladmuziek was bijzonder groot. Hun interesse voor muziek is tot op de dag van vandaag gebleven.

Rijker

Muziek is een belangrijk deel in Elly’s leven en ze wil dit graag delen en doorgeven aan anderen. “Het maakt het leven rijker” aldus Elly.

De deelnemers uit de Sonnenberg kijken iedere woensdag uit naar de gezellige en onderhoudende middag. Zo werd er afgelopen woensdagmiddag geluisterd naar Wolfgang A. Mozart 1756-1791 en Ludwig van Beethoven 1770-1827.

Heb je belangstelling voor muziek en lijkt het je leuk om aan te sluiten bij deze muzikale groep? Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze activiteit, dat Elly graag.

Talent

Heb je een ander talent,  hobby of vaardigheid waarvan je denkt dat de bewoners van De Sonnenberg daar ook van zouden kunnen genieten? Dat kan van alles zijn. Geweldig als je net als Elly samen met anderen kan genieten van hetgeen wat jou blij maakt. Kan ook muziek zijn, een andere muziekstijl bijvoorbeeld, maar ook kunst of handwerken.

Bespreek het eens met Roelie Jonk, zij is coördinator van de vrijwilligers bij Vilente en zij is benieuwd naar je ideeën. Je kunt haar bereiken via [email protected] of 06-31192865.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen