Heerlijk wandelweer tijdens de 71e Airborne Wandeltocht

Foto: Screen YouTube, Peter vd Meijde

Buiten een enkel buitje uit een wolk die duidelijk de weg kwijt was vandaag, was het heerlijk wandelweer. Het weer zorgde ervoor dat er heel wat mensen op de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek waren afgekomen. Om te lopen én om te kijken.

Voor de 71e keer werd met het lopen van diverse afstanden eer betoond aan de de ruim 1700 militairen die omkwamen bij de Slag om Arnhem en op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek begraven zijn.

Enthousiasme

Vorig jaar liepen er 36.391 wandelaars mee, een record. Hoeveel mensen er dit jaar mee zijn gelopen is nog niet bekend. Je kon aan de start nog een startbewijs halen. In de voorverkoop werden er al zo’n 25.000 aangeschaft. We zijn benieuwd of het record gebroken gaat worden.

Aan enthousiasme hiervoor zal het niet ontbroken hebben. Hele groepen liepen weer mee, grote zoals die van diverse militaire afdelingen uit verschillende landen of organisaties zoals de scouting en de politie en kleinere groepen. Vriendengroepen, hele families, jong en oud, in uniform of in een maf shirt, van heinde en ver maar vooral ook uit de buurt.

Peter van der Meijde weet altijd een mooi plekje voor zichzelf en zijn camera te vinden en als hij midden op straat staat, gaat iedereen even voor hem aan de kant. Behalve de muziekkorpsen dan, daar gaat Peter voor aan de kant.

Beeld op groot, de koptelefoon op en het is net of je erbij was.

(Om te vergoten, klik op het vierkantje rechts onder in de hoek als je het filmpje afspeelt)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen