Parachute Group Holland springt tijdens Market Garden 2018

Foto: Parachute Group Holland

Op 21, 22 en 23 september organiseert Parachute Group Holland parachutesprongen ter herinnering aan operatie Market Garden, een grootschalige luchtlandingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De herdenkingssprongen worden uit een originele 75 jaar oude C-47 Dakota gemaakt.

Drag ‘em Oot

Met de sprongen en ceremonies daarna herdenkt PGH de luchtlandingsoperatie Market Garden uit 1944 en de slachtoffers die hierbij omkwamen. Voor deze sprongen huurt de groep een originele C-47 Dakota uit Engeland.

Parachute Group HollandDeze Dakota, genaamd Drag ‘em Oot, maakte in de Tweede Wereldoorlog meerdere vluchten tijdens de invasie van Europa boven Frankrijk en operatie Market Garden in Nederland.

Gedurende de drie herdenkingsdagen worden er uit dit vliegtuig totaal bijna 100 sprongen door PGH leden gemaakt. Naast de vaste leden uit Nederland springen er leden uit Engeland, Polen, Canada en de Verenigde Staten mee.

Herdenkingssprongen 2018

Parachute Group HollandParachute Group Holland springt op 21 september om 09.30 uur in Wolfheze, aan de Wolfhezerweg (N783) achter het Glidermonument. Na de sprong vind om 12.00 uur een herdenking plaats bij het Glidermonument.

Op zaterdag 22 september word de 74ste herdenking op de Ginkelse Heide bij Ede geopend met een sprong om 10.00 uur. Om 14.00 uur, ter afsluiting, maakt PGH de laatste sprong van de dag.

Op zondag 23 september om 09.45 uur vind de sprong op Klein Amerika (nummer 6-8) in Groesbeek plaats.

Alle sprongen zullen gemaakt worden in origineel uniform, onder militaire ronde koepels. De tijden en het doorgaan van de sprongen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Parachute Group Holland

Stichting Parachute Group Holland, in het kort PGH, is een internationale non-profit organisatie gewijd aan het parachutespringen met (militaire) ronde koepel parachutes.

De groep is opgericht in 2008 met het doel om allen die boven bezet of vijandig gebied gedropt zijn per parachute, gedurende de Tweede Wereldoorlog en daarna, te herdenken. Om deze herinnering in leven te houden dragen PGH-leden tijdens herdenkingen en parachutesprongen indien gewenst kleding uit de betreffende tijdsperiode.

De leden worden door PGH opgeleid om parachute te springen. De opleiding wordt gedaan door een vakkundige instructiegroep en is internationaal erkend door vergelijkbare parachutegroepen en centra. Verder biedt PGH de mogelijkheid van demonstratiesprongen en informatiedagen over parachutisten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Iedereen kan lid worden van Parachute Group Holland. De opleidingen zijn voor mannen en vrouwen tussen de 16 en 50 jaar oud, met een gewicht van maximaal 100kg en een medische verklaring van een arts. Gedurende het jaar worden meerdere parachutesprongen gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen