Prins Helmut d’n Eerste “Alleen met goeie zin, kom je Doelum in”

Prins Helmut de'n Eerste en hofdame Niesje
Foto: Renkum Nieuws

Prins Helmut d’n Eerste is de 63e Prins Carnaval geworden van De Dolle Instuivers van Redichem in het nieuwe seizoen. Samen met hofdame Niesje heeft hij het voor het zeggen de komende carnaval.

Helmut d’n Eerste houdt wel van een portie duidelijkheid, zijn proclamatie werd er welhaast uitgebulderd maar de Instuivers hadden al wel verwacht dat ‘de beuk er in’ zou gaan bij deze marinier.

Dolle Avond

De Instuivers hebben in hun programma altijd De Dolle Avond aan de Rijn zitten, maar feitelijk is iedere avond in Huize Redichem een dolle avond. Er is dan wel niemand verkleed (nou ja, bijna niemand) en het aftreden en installeren van een prins is voor de Instuivers een serieuze aangelegenheid maar een dolle boel, wordt het altijd.

Helmut en Niesje hebben er allebei heel veel zin in. Ze komen beide uit Renkum en vieren carnaval bij de Instuivers. Allebei met hun partner, want als de Prins een hofdame heeft, betekent dat dat zij geen echt paar vormen.

Paraat

Sinds vorig jaar helpt Helmut de vereniging als vrijwilliger. “Dat komt eigenlijk door mijn dochter,” vertelt hij, “afgelopen seizoen was zij de jeugdprinses.” Zo raakte hij wat meer betrokken en zo sprong hij ook in het oog van de Instuivers die jaarlijks ‘belast’ zijn met het vinden van de volgende Prins.

Toen ze Helmut vroegen, wilde hij meteen wel ja zeggen. Toch moest hij eerst het één en ander regelen. Een Prins is natuurlijk paraat tijdens de hele carnaval en tegelijkertijd paraat zijn als marinier wordt dan wat vervelend. Gelukkig bleek dat geen probleem voor zijn meerderen.

Tijdens het voorlezen van de proclamatie, een soort 11 geboden die de Prins bepaalt voor zijn carnavalsseizoen, werd het iedereen al snel duidelijk hoe Prins Helmut d’n Eerste de carnaval gaat leiden dit seizoen, de beuk er in, want (gebod): “Alleen met goeie zin, kom je Doelum in”

 

 

Dossier: Carnaval
article
42967
Prins Helmut d'n Eerste is de 63e Prins van De Dolle Instuivers
Prins Helmut d’n Eerste is de 63e Prins Carnaval geworden van De Dolle Instuivers van
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/42967/prins-helmut-dn-eerste-alleen-met-goeie-zin-kom-je-doelum-in/
2018-11-11T21:12:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/11/11205059/Prinsenavond-5.jpg
carnaval, De Dolle Instuivers, Prins Carnaval, Prins Helmut d'n Eerste en hofdame Niesje, Redichem, Renkum, Renkum Nieuws
Kunst&Cultuur, Nieuws