Ruim 200 kerstwensen onderweg voor de Britse veteranen

Foto: Frans Ammerlaan

Ruim 200 kerstwensen in de vorm van kaarten, tekeningen en collages zijn gisteren opgehaald bij het Airborne museum in Oosterbeek.

Roger Beets, Frans Ammerlaan (Market Garden Foundation) en Natalie Rosenberg (Airborne Museum) die het idee kregen op te roepen tot schrijven van een kerstwens voor een veteraan, zijn blij met het resultaat.

Taxi Charity Lunch

kerstwensenBij de entree van het Airborne Museum stond een rode brievenbus naast een tafel met kaarten. Daar konden bezoekers hun wens achterlaten en er zijn ook kaarten gebracht nadat er een oproep werd gedaan.

“Dit betekent dat iedere veteraan die op de kerstlunch komt, zeker twee kerstwensen krijgt, geweldig!” vertelt Frans “Er zitten tekeningen bij van kinderen, sommigen hebben collages gemaakt. Ook zitten er een aantal persoonlijke kaarten bij, die worden natuurlijk aan de desbetreffende veteranen gegeven.” Inmiddels is hij op weg naar Engeland om de kaarten naar de lunch te brengen.

Chauffeurs van de Taxi Charity brengen jaarlijks vele WOII veteranen naar de toenmalige slagvelden en herdenkingscentra in Europa, zodat dezen hun kameraden kunnen herdenken. De chauffeurs doen dit als onbezoldigd vrijwilliger en eren daarmee de mannen en vrouwen die zich hebben ingezet voor onze vrede.

Naast deze trips organiseert de Taxi Charity diverse bijeenkomsten in Engeland om ook die veteranen bij elkaar te brengen. Het doel van de Britse Taxi Charity organisatie is simpel: ‘het zich ten volle inzetten voor het welbevinden van militaire veteranen’. En daar hoort de kerstlunch bij