Ruim 4 ton voor Serious Request na dag één

Foto: ANP/Nieuws.nl

Na de eerste dag van 3FM Serious Request is 432.848 euro opgehaald voor het Rode Kruis, zo werd donderdagavond duidelijk. Voor het eerst pakt 3FM de actie anders aan.

Tijdens eerdere edities gingen dj’s een Glazen Huis in, terwijl ze verzoeknummers draaiden en zelf niet aten.

Lifeline

Dit jaar is er geen Glazen Huis meer maar lopen drie dj-duo’s door het land, onder de noemer De Lifeline. Ze zullen op kerstavond in Utrecht aankomen. Zondagmorgen 03:00 komen DJ’s Mark en Rámon in Oosterbeek aan, ze lopen door onze gemeente, via Wageningen en Rhenen naar Utrecht.

De dj’s zijn uitgerust met camera en mobiele radiostudio en lopen om de beurt een etappe. De opbrengst gaat ditmaal niet naar één maar naar drie verschillende goede doelen. Dit jaar zijn thema’s: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

Vorig jaar stond de tussenstand na dag één op meer dan 9 ton. Aan het einde van de actieweek was het totaal toen 5,3 miljoen euro, de laagste opbrengst in tien jaar tijd.

Dalende lijn

Serious Request begon in 2004 in Utrecht met Giel Beelen, Wouter van der Goes en Claudia de Breij. Beelen werd recordhouder, want hij zat daarna nog acht keer in het Glazen Huis. Gerard Ekdom was acht keer van de partij en Coen Swijnenberg vijf keer.

In totaal is 100 miljoen euro opgehaald met Serious Request in de afgelopen jaren. De opbrengst liet echter een dalende lijn zien. Er werd dan ook gespeculeerd over het voortbestaan van de actie.

Lees ook:

Bron: Nieuws.nl

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen