112

Nepagenten proberen oudere dame uit Doorwerth te beroven

Foto: Patrick Apenhorst

Twee nepagenten hebben gisteren, donderdag 14 februari, een bejaarde vrouw in Doorwerth geprobeerd te beroven. De politie wil waarschuwen voor deze twee mensen en is op zoek naar getuigen.

Daarnaast komt de politie graag in contact met mensen die ook ongewenst bezoek van het duo hebben gehad.

Pasje

Aan het eind van de ochtend kwamen twee mannen aan de deur bij de vrouw. Ze gaven aan van de politie te zijn en lieten ook een legitimatiebewijs zien waaruit moest blijken dat ze van de politie waren. Ze probeerden zichzelf naar binnen te praten door aan te geven dat er was ingebroken en dat ze geld en sieraden kwamen terugbrengen.

Toen de vrouw aangaf geen geld en sieraden te missen, vertrokken de twee mannen weer. De politie is een onderzoek gestart naar het duo.

Signalement

Het gaat om twee mannen van rond de 50 jaar oud. Ze hebben een fors postuur, zijn netjes gekleed en één man is wat kleiner dan de andere. Mogelijk had één van de mannen een kleine camera bij zich.

Direct 112 bellen!

Krijg je deze twee mannen aan de deur? Bel dan direct 112. Heb je al eerder een bezoekje van het duo gehad? En heb je nog niet met de politie gesproken? Meld u dan via 0900-8844. Je informatie kan helpen in het onderzoek naar het duo.

Lees hier tips wat je kunt doen als er iemand met een pasje voor je deur staat: Oosterbeekse krijgt keurig geklede oplichter aan de deur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen