Met de Stichting Maria van Renkum naar het Heiligenbeeldenmuseum

Foto: Renkum Nieuws

Het Heiligenbeeldenmuseum is een initiatief van een groep vrijwilligers die in 1999 een waardevol neogotisch kerkgebouw hebben behoed voor de ondergang.

Toen moest immers de stijlvolle Antonius van Paduakerk op de Kranenburg de deuren sluiten.

Thematentoonstelling

De Kranenburg dreigde haar kerk te verliezen, maar de vrijwilligers staken hier een stokje voor! Duizenden bezoekers wisten in de afgelopen jaren de weg te vinden naar het Heiligenbeeldenmuseum om hier de wijding en devotie van de wereld van de heiligen en hun beelden te aanschouwen. De nadruk ligt op behoud en presentatie van rooms-katholiek erfgoed.

Op donderdagmorgen 10 oktober 2019 vertrekt om 08.30 uur een bus (19 personen) vanaf de RK Kerk in Renkum naar Vorden om de thematentoonstelling “Maria een bijzondere Heilige” te bezoeken.

Er is koffie met een plak cake, een rondleiding en je kunt zelf ook rondkijken in de winkel, het museum etc. Tegen 13.00 uur zijn ze weer terug in Renkum.

De kosten bedragen 22,50 euro p.p. exclusief 5 euro voor een te betalen toegangskaart bij het museum. Houders van een Museumjaarkaart hebben gratis toegang.

De excursie gaat uit van de Stichting Maria van Renkum. Iedereen kan zich aanmelden via [email protected] en vol is helaas vol.