Foto-expositie Jan Huijs in het bezoekerscentrum Renkums Beekdal

Foto: Yoko Huijs

Vanaf begin juli tot half september is er weer een nieuwe tentoonstelling in het Bezoekerscentrum. Deze keer zie je werk van fotograaf Jan Huijs, die zelf in het Renkums Beekdal woont.

Voor de vaste bezoekers van SRB Bezoekerscentrum is Jan Huijs geen onbekende. In 2017 heeft hij met “Beekdalbeestjes” foto’s getoond, waar de bezoekers zeer gecharmeerd van waren. Samen met de tentoonstellingscommissie heeft hij een prachtige selectie uitgezocht met de titel:

In de ban van de bomen van het Beekdal

Jan Huijs kwam na een periode in Afrika in 1990 toevallig in het Renkums Beekdal terecht en is er nooit meer weggegaan. Nog steeds komt hij beroepsmatig veel in Afrika op de meest uiteenlopende, en vooral ook fascinerende plaatsen. Fotografie heeft in zijn werk steeds een belangrijke rol gespeeld. Zowel bij de documentatie van zijn activiteiten, maar ook voor het vastleggen van de schoonheid die elk volk, land en streek te bieden heeft.

Na 30 jaar dat hij hier woont blijft het Beekdal boeien; elk seizoen heeft zijn eigen schoonheid met de bomen als beeldbepalend element in het landschap. Jan raakte in de ban van de boom. Bezoekers kunnen meegenieten van wat Jan met zijn camera heeft vastgelegd.

  • Plaats: Bezoekerscentrum Renkums Beekdal.
  • Adres: Nieuwe Keijenbergseweg 170,6871VZ Renkum.
  • Toegang is gratis.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen