Oosterbeek in actie voor vluchtelingen, de derde dag

Foto: Jos Janssen

William en Jos vertrokken afgelopen maandag naar Griekenland om daar vluchtelingen te helpen, dit is het verslag van hun derde dag in de havens van Athene.

Oosterbeek in actie voor vluchtelingen‘ zet zich vrijwillig in voor directe hulp aan vluchtelingen en ze houden ons op de hoogte van wat daar gebeurd de komende dagen. Het verslag van gisteren kun je hier lezen.

De derde dag

Een korte update vandaag. Het is nu 20.30 hier en we zijn nog bezig. William is druk met de distributie van het diner, er is een chaotische en wat explosieve sfeer, dus zo’n grote sterke kerel is nooit weg.

vierde weekIk ga in overleg met Tim in verband met een nieuwe zaak. Het interview is een uur geleden afgerond. Het betreft een jongetje van 9 maanden met een hartafwijking en cerebrale parese. De foto spreekt voor zich. We gaan ons stinkende best doen voor dit manneke en zijn 27 jarige moeder.

Relocatie noodzakelijk

William spreekt al een uur met een groep Syriers over relocatie. William is erg gemotiveerd om dit te laten lukken. Hij heeft met de autoriteiten gesproken en spreekt nu met de Syriers. Ik heb geen idee waarover maar de groep groeit langzaam. vierde dagZijn inzet is (denk ik): ga kijken. We zijn bereid een auto te huren en mensen er heen te brengen om met eigen ogen te zien hoe het is. Het is wel 5 uur rijden richting Tessaloniki. Maar het is belangrijk. De omstandigheden zijn slecht hier en worden alleen maar slechter als het warm wordt. Het hindert de Griekse economie enorm en ook hun aanzien. Alle partijen zijn er mee gebaat. Afwachten hoe dit afloopt en wordt dus vervolgd.

Ikzelf heb de bevestiging gekregen van Tim Uhbi dat de situatie van de jongen met Cerebrale Parese kan verbeteren met de juiste specialistische zorg. Daarover ben ik met de UNHCR in gesprek. Morgen een nieuwe afspraak hierover. De UNHCR neemt de zaak serieus maar de mogelijkheden zijn beperkt. Maar waar een wil is ….

De rolstoelers zijn er nog steeds, maar mij is bevestigd dat er hard aan gewerkt wordt. Maar ja, het kost veel papierwerk op diverse schijven. Frustrerend, maar noodzakelijk om iets gedaan te krijgen.

vierde dag

Jos Janssen en William Alfarhat

Jos en William helpen met helpen? Ze kunnen iedere cent gebruiken. Stort een bedrag(je) op NL67ASNB0932283446 tnv JJG Janssen of naar paypal.me/oosterbeekinactie

Oosterbeek in actie en hun Facebook 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0