Meijers & Siegers deelt romans uit van Lucia Douwes Dekker

Wim, Mark en Elly voor de Sonnenberg
Wim, Mark en Elly voor de Sonnenberg
Foto: Devi van Hellesem

Oosterbeek – Het is moeilijk een jubileum te vieren als die tijdens de coronapandemie plaatsvindt. Oosterbekers Wim Kersten en Lucia Douwes Dekker vonden daarom al snel een bondgenoot in elkaar want stilletjes, kun je zoiets natuurlijk niet voorbij laten gaan.

Boekhandel Meijer & Siegers van Wim viert dit jaar zijn 120e jubileum en romanschrijfster Lucia haar 10-jarig schrijversjubileum. In die tien jaar, vanaf 2010, verschenen zes boeken van haar hand.

Uitstel na uitstel

lucia
Lucia Douwes Dekker Foto: NAU Uitgevers Blaricum

Het plan om dit ook in haar woonplaats Oosterbeek te vieren, samen met het 120 jarig bestaansjubileum van Boekhandel Meijer & Siegers werd wekenlang wegens corona uitgesteld maar deze week was dan het zover. Nou ja, heel anders dan anders. Want schrijvers die hun boek bij Wim in de boekhandel komen presenteren, zetten dan ook hun handtekening in de boeken, je hebt dan ook eventjes de mogelijkheid met een auteur te praten en Wim maakt er altijd een klein feestje van.

Maar door de inmiddels welbekende redenen, ging dat nu niet lukken en ze besloten dan toch iets leuks te verbinden aan beider jubilea; Wim bezorgt een honderdtal romans met de titel ‘Ann Sophia – noblesse oblige’ bij enkele verzorgingstehuizen. Overigens niet haar laatste roman die in het najaar van 2020 werd uitgebracht, dat was ‘De terugkeer van Julia Caglieri’.

Woensdag kwam Wim als eerste bij Vilentes Sonnenberg om enkele boeken af te leveren. Wim alleen, zonder de schrijfster: “Ja die is hier veel te bescheiden voor.” zegt hij lachend. Hij vindt de roman die Lucia schreef echt iets om te lezen voor de mensen die onder andere in de Sonnenberg wonen.

Mee op reis

“Een fijne roman die de lezers mee op reis nemen op een luxejacht langs plaatsen aan de Middellandse Zee. Langs idyllische kusten, mondaine havensteden als Nice, Cannes, Monte Carlo, San Remo en Portofino en de eilanden als Ibiza, Mallorca, Corsica en Elba.”

Lucia schrijft in dit boek over drie essentiële zaken voor geluk in dit leven zijn: iets te doen te hebben, iets om van te houden, en iets om voor te hopen, een meer dan actueel onderwerp in deze moeilijke tijden.

“Hopelijk bezorgen wij de inwoners en verzorgers een welkome afleiding om te lezen over het noblesse oblige leven van Ann Sophia Bentinck van Voorst.”

Mark Willemsen, coördinator van de vrijwilligers in Oosterbeek weet het wel zeker. Hij vindt het een superleuke actie. Elly, die samen met Mark de boeken in ontvangst neemt ook. In de zorghuizen beginnen de ouderen een beetje te wennen aan de coronatoestanden. In het begin was het nog wel eens moeilijk vertelt Elly. Dan moesten ze steeds weer uitleggen waarom ze mondkapjes droegen. Dat gaat beter nu maar het blijft voor de ouderen gewoon niet leuk en saai als je niets mag en/of kunt organiseren. Bezoek ontvangen zoals je een jaar geleden gewend was en zou willen, is er ook niet bij.

De romans zijn dus een welkome afleiding. Fijn dat er per afdeling een aantal zijn en ze kunnen blijven. Dan kan iedereen er nu en in de toekomst van genieten.

De Molenberg, Overdal, De Sonnenberg, Verburght- Molhuysen Staete, Felixoord, Het Beekdal en Mooi-Land zijn allemaal op de roman van Lucia Douwes Dekker getrakteerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen