Het nieuwe model identiteitskaart is vandaag geïntroduceerd

Foto: Rijksoverheid

Er is vanaf maandag 2 augustus een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart verkrijgbaar, met een aantal nieuwe kenmerken, vingerafdrukken van de kaarthouder op de chip en een QR-code met het Burgerservicenummer op de achterkant.

Hiermee voldoet de identiteitskaart aan de Europese verordening voor ID’s.

Veilig en betrouwbaar

De introductie van het nieuwe model heeft geen gevolgen voor de huidige identiteitskaarten: die blijven geldig. Zodra een identiteitskaart verlengd moet worden en je een nieuwe kaart hebt aangevraagd, ontvang je het nieuwe model. De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens staat voor een veilig en betrouwbaar identiteitsdocument om misbruik, fraude en vervalsing te voorkomen.

‘De Nederlandse identiteitskaart stond internationaal al hoog aangeschreven. Onze experts zijn vertegenwoordigd in internationale werkgroepen en volgen de laatste ontwikkelingen. We hebben de kans gegrepen om in dit nieuwe model een aantal vernieuwingen door te voeren. Dit deden we in nauwe samenwerking met onze leverancier,’ aldus algemeen directeur Rhodia Maas.

De nieuwe ID-kaart kost vanaf 2 augustus € 3,55 meer.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen