112

Wijkagent waarschuwt voor nep-agenten in de gemeente Renkum

Vanochtend hebben twee mannen zich uitgegeven als agenten in Oosterbeek bij een oudere dame. Na hun vertrek bleken goederen verdwenen.

Dat laat wijkagent Erik Boer weten via Twitter. De nep-agenten zeiden met een onderzoek bezig te zijn en verschaften zich zo toegang tot de woning aan de Van Speanweg.

Politie aan de deur maar zijn ze nou echt of niet?

Vraag altijd naar een legitimatie. Iedere agent draagt die bij zich en zal er geen problemen mee hebben die aan je te laten zien. Wordt daar moeilijk over gedaan, dan kun je de deur wel meteen dichtdoen. Bel daarna de politie om dit te melden.

Vertrouw je het na het zien van een legitimatie nog niet, laat de personen dan voor de deur staan en bel ook de politie. Vraag of het klopt dat er agenten voor je deur staan.

Een echte politieman of vrouw vindt het helemaal geen probleem dat je hem of haar controleert! Geen reden om je daar rot over te voelen of te denken dat dit onbeleefd is en daarom niet naar die legitimatie te vragen. Vindt de betreffende agent het wel een probleem, dan weet je eigenlijk meteen al dat het geen zuivere koek is.

Waarschuw hier vooral ouderen voor die vaak toch minder op internet zitten, juist zij zijn het doelwit van dit soort lage misdaden.

Dossier:

Reacties

Cookieinstellingen