Hoe senior terrier Jip weer gevonden werd

Foto: HZGV

Oosterbeek/Doorwerth – Al voor dat de senior terrier Jip als vermist was opgegeven, was de Honden Zoekgroep Gelderse Vallei al naar hem op zoek.

Mensen hadden hem al in paniek zien lopen en dat aan de Dierenambulance Nederrijn gemeld. De baasjes van Jip, zoals het loslopende hondje bleek te heten, meldden zich later die dag. Gelukkig is hij inmiddels weer blij thuis. Gevonden dankzij het vele delen van zijn vermissing en de vrijwilligers die naar hem uitkeken en actief naar hem zochten. Hieronder lees je hoe Jip als losloopmelding begon, een vermissing werd en gelukkig de volgende ochtend weer gevonden.

Melding van een losloper

“Via de Dierenambulance Nederrijn kregen we in de ochtend van 28 december een melding binnen van een angstig hondje welke los liep op de Utrechtseweg. Het hondje was niet benaderbaar en rende angstig rond.”

“Direct werd er contact opgenomen met de melders en werden deze toegevoegd aan de zoekapp van HZGV Gemeente Renkum om snel met elkaar te kunnen schakelen bij zicht. Vrijwilligers gingen ook op locatie, mensen werden aangesproken of ze het hondje gezien hadden. Er waren nog een paar meldingen waarvan de laatste melding was dat het hondje op de Benedendorpseweg richting Arnhem rende…..daarna werd het stil. Had het hondje zich verscholen of was deze naar huis gerend? We hoopten op het laatste.”

“Op de pagina werden een aantal suggesties gedaan van wie dit hondje kan zijn, deze werden direct onderzocht want we wilden graag weten of het hondje weer veilig thuis was. Om 16:30 uur werd duidelijk dat het hondje nog niet thuis was, bij de Dierenambulance Nederrijn kwam de vermissing binnen van een kleine terriër die voldeed aan de omschrijving van de losloper.”

“De losloper betrof Jip een senior van 15 jaar oud met de nodige ouderdomskwalen maar nog fit voor zijn leeftijd. Direct werd de losloopmelding omgezet naar een vermissing en werd de zoektocht hervat vanaf de laatste locatie waar Jip rennend gezien was eind van de ochtend. Dilemma was dat deze locatie niet precies was, we wisten enkel de Benedendorpseweg richting Arnhem maar niet waar op de Benedendorpseweg.”

Speld in een hooiberg

“De welbekende speld in een hooiberg maar de vrijwilligers gingen onvermoeid op pad met warmtebeeldcamera`s om de bossen en de Uiterwaarden te onderzoeken op warmtebronnen. Annet ging vanaf de Benedendorpseweg met Jinxx en Hunter op zoek en er werd een speuraanvraag uitgezet bij DogsUnderstood om te speuren vanaf de Utrechtseweg, de enige locatie die 100% duidelijk was om te starten. Marja zou de volgende ochtend met haar speurneus Snow afreizen naar Oosterbeek.”

“De eerste flyers werden opgehangen en thuis in Doorwerth werd er een warm droog plekje buiten de flat in orde gemaakt voor als Jip de weg naar huis terug zou vinden. Tot laat in de avond werd er gezocht maar Jip en de vrijwilligers gingen huiswaarts om de volgende ochtend vroeg weer op pad te gaan. Ondertussen hoopten we dat `s nachts wakker gemaakt zouden worden met het goed bericht dat Jip terecht was.”

“In de zoekapp kwam om half 9 het bericht van Leon: hij was gebeld dat Jip waarschijnlijk in een tuin zat aan de Beelaertslaan in Oosterbeek. Leon en een vrijwilliger gingen direct die kant op, de tuin was niet afgesloten dus Jip kon hier ook net zo snel weer uit.”

“Gelukkig hadden de bewoners geen poging gedaan om hem te vangen waardoor Jip zich veilig waande in deze tuin.”

“Leon ging rustig naar de plek waar Jip verscholen in de struiken lag zodat Jip de geur van Leon kon oppikken. De neus door het slechte zicht van Jip moest geactiveerd worden voor herkenning. Deze herkenning was er gelukkig snel waardoor Leon Jip kon optillen. Het oude mannetje was gelukkig safe.”

“Eenmaal thuis aangekomen was Jip dolblij, sprong in het rond en heeft al lekker gegeten. Jip heeft zijn avontuur gelukkig goed doorstaan. Welkom thuis lieve Jip.”

Wil je ook helpen een volgende keer?

“We bedanken onze vrijwilligers voor het helpen op locatie, al onze volgers die de vermissing gedeeld hebben voor de bekendheid. Dierenambulance Nederrijn voor de fijne samenwerking en Leon en Jette voor het vertrouwen in Honden Zoekgroep Gelderse Vallei.”

“Wil je ook helpen tijdens een vermissing of een melding van een losloper? Dan ben je van harte welkom bij Honden Zoekgroep Gelderse Vallei. Stuur ons een bericht of WhatsApp bericht voor meer informatie en/of aanmelden.”

Zie hieronder hoe Jip door baasje Leon wordt gevonden.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen