Er zijn weer vlaaien te krijgen in Renkum!

Foto: Renkum Nieuws

Afgelopen woensdag opende De Vlaaienboetiek haar deuren aan de Dorpsstraat in Renkum. Eigenaresse Marieke Jochems was blij dat het eindelijk zover was en had er zin in.

Het is even wennen, je ziekenhuisuniform aan de wilgen hangen en een schort voordoen maar Marieke verheugt zich op de verandering. Afgelopen weken is er hard gewerkt binnen in het pand aan het pleintje op de Dorpsstraat en dat is te zien, alles ziet er pico-bello uit.

Familiehoekje in het dorp

De Vlaaienboetiek zit in het hoekje, zo naast Lunchroom Luzona waar Marieke’s broer Geert de scepter zwaait. Broer en zus kunnen zo goed samenwerken.

“Hartstikke handig.” vertelt Marieke: “Mensen die bij Luzona op het terras zitten, kunnen in de winkel een stukje vlaai uitkiezen en dan kom ik die naar ze toe brengen.” Zelf heeft ze ook tafels en stoelen staan, maar drank of thee en koffie serveert ze (nog) niet.

vlaaienboetiek
Links Luzona, rechts De Vlaaienboetiek

Enthousiast vertelt ze over de vlaaien. Op de toonbank staat een bordje waarop stukjes appel-kruimelvlaai liggen om te proeven en die smaakt alvast heerlijk. Er naast ligt een blad waar allerlei verschillende vlaaien opstaan die ook allemaal besteld kunnen worden. Het zijn de speciale soorten vlaai met smaken als nougat en Irish Coffee.

Een hele vlaai of een stukje

“Mensen kunnen hier een hele vlaai kopen, een halve, een kwart of een punt. Geen probleem. Ik heb iedere dag verse vlaai. Ik maak ze zelf op zodat de topping ook optimaal vers is.”

In de nieuwe, Italiaanse vitrine liggen verschillende vlaaien. “Ja beetje leeg hè. Maar dat krijg je als je aan het eind van de dag komt.” grapt Marieke.

Het is de hele dag een komen en gaan van mensen geweest. Zeker om van de vlaai te proeven en er daarna eentje mee naar huis te nemen maar ook om Marieke succes te wensen. “Mooi dat er weer een pand bezet is!” hoor je zeggen.

Hoekplannen

Plannen hebben Marieke en Geert nog genoeg. De ruimte die hun beider winkels verbindt aan de binnenkant willen ze ook nog gaan opknappen. Buitenom samen werken is mooi in de zomer, maar als het weer minder wordt, is het natuurlijk heel handig om gasten van Luzona binnendoor een stukje vlaai uit te laten kiezen bij Marieke.

Ze hebben het niet van een vreemde, die ondernemersgeest en moeder Betty Jochems loopt trots heen en weer tussen beide panden. Ze helpt haar zoon regelmatig in de lunchroom en ook zal ze inspringen bij haar dochters Vlaaienboetiek als dat nodig is. Maar alleen als ze zelf niet druk is in haar eigen Bed & Breakfast!

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen