Basisschool de Atlas Doorwerth bestaat 100 jaar!

Alle kinderen van de Atlas vormen samen het getal 100
Alle kinderen van de Atlas vormen samen het getal 100
Foto: De Atlas

Doorwerth – Niet alleen de gemeente Renkum viert dit jaar haar honderdjarig bestaan, maar ook basisschool de Atlas in Doorwerth heeft dit schooljaar het 100-jarig jubileum gevierd.

In 1922 opende de Seelbeckschool aan de Middenlaan in Heveadorp haar deuren. Dit is het begin van wat nu de Atlas is. Tot 1963 kregen de kinderen les op de Seelbeckschool, maar toen was er meer ruimte nodig vanwege het toenemende leerlingaantal. Er werd verhuisd naar de Koningin Emmaschool aan de Waldeck Pyrmontlaan in Doorwerth en in 1967 werd de nieuwbouw aan de Mozartlaan betrokken. De naam van de school veranderde toen in De Wegwijzer. Door samenwerking met andere scholen veranderde de naam in 2019 in de Atlas. Inmiddels zijn nieuwbouwplannen in een vergevorderd stadium en zal de Atlas over enkele jaren een nieuw gebouw betrekken.

100 koeken en boeken

Tijdens het schooljaar 2022-2023 is er met de kinderen regelmatig stilgestaan bij ons 100-jarig bestaan. Op de eerste schooldag (5 september 2022) zijn ze met alle kinderen naar Heveadorp gewandeld om samen te kijken waar de school ooit gestart is. Het oude gebouw van de Seelbeckschool staat er nog.

Met Pasen werd er ergens in het dorp een groot paasei verstopt en voor de vinder was er een prijs uitgeloofd. Tijdens de kinderboekenweek hebben ze samen wel 100 kinderboeken gelezen. Ook de Koningsspelen kregen een  ‘jubileumtintje’: met 100 kinderen tegelijk koekhappen!

Afgelopen week vormden alle kinderen samen het getal 100 op het schoolplein en over een paar weken sluiten ze dit jubileumjaar af met een groots en spetterend familiefeest. Op naar de volgende 100 jaar!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen