Burgemeester brengt inspirerend bezoek aan Dorenweerd College

Burgemeester van Renkum Agnes Schaap laat ambtsketen aan leerlingen Nola en Meike zien
Burgemeester van Renkum Agnes Schaap laat ambtsketen aan leerlingen Nola en Meike zien
Foto: Dorenweerd

Doorwerth – Het Dorenweerd College (DWC) ontving op donderdag 11 april een speciale gast! Burgemeester Agnes Schaap bracht een bezoek aan de school nadat leerlingen Nola en Meike, een uitnodiging naar haar hadden gestuurd om in gesprek met de klas te gaan, waarin zij allerlei vragen mochten stellen.

De burgemeester nam de uitnodiging meteen met veel enthousiasme aan.

Verrassende vragen

Van verrassende vragen zoals “Als u straks geen burgemeester meer bent, kan ik dan nog uw huis kopen?” tot nieuwsgierigheid over het beleid ten aanzien van ‘de wolf’ en verkeersveiligheid. De leerlingen toonden hun oprechte interesse door veel verschillende, scherpe vragen te stellen aan de burgemeester.

De actie van leerlingen Nola en Meike kwam voort uit het vak Global Studies, waarin ze de wereld en haar gebeurtenissen verkennen. Burgemeester Agnes Schaap, benadrukte het belang van jongerenparticipatie in de politiek. “Het is inspirerend om de interesse van deze jeugd te zien in de wereld om hen heen en hoe zij zich betrokken voelen bij de lokale gemeenschap,” merkte ze op.

Docent Lukas van der Heijde: “Voor onze leerlingen was het een unieke kans om de burgemeester te horen spreken over haar visie, haar ervaringen als bestuurder en te leren over haar successen en obstakels. Tegelijkertijd kregen ze waardevolle inzichten in het belang van betrokkenheid en participatie bij de lokale gemeenschap. De leerlingen vonden het ontzettend interessant en konden gewoon niet stoppen met vragen stellen!”

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen