Airborne Wandeltocht ooit groter dan 4Daagse

aug 31 2016, 12:57 Nieuws
start airborne berry de reus
De Airborne Wandeltocht, die op 3 september voor de 70e keer gehouden wordt, was ooit groter dan de 4daagse van Nijmegen.
In de periode tussen 1956 en 1990 gingen er bij de wandeltocht beduidend meer wandelaars over de finish.

Grootste ééndaagse

“De Airborne Wandeltocht is de grootste ééndaagse herdenkingswandeltocht van de wereld,” aldus voorlichter Roger Beets. “In 1987 liepen er meer dan 36.000 wandelaars mee en wij hadden toen ons record en daarmee ook dit predicaat”.
Hij vervolgt: “Toen wij in de afgelopen maanden eens wat in de cijfers doken van de afgelopen 69 jaar, deden wij deze opmerkelijke ontdekking. In 1987 was het verschil zelfs ruim 15.00 wandelaars in het voordeel van de Airborne.”

Geen concurrentiestrijd

Is er dan sprake van competitie met bijvoorbeeld de 4daagse? “Nee, in het geheel niet.” benadrukt Beets. ”De drie grootste wandeltochten van Nederland, die overigens allemaal in Gelderland worden gehouden, plagen elkaar er altijd een beetje mee, maar de media zetten het nog wel eens als felle concurrentiestrijd neer.”
Beets zegt: “We hebben allen een andere insteek. Zo duurt het in Nijmegen vier dagen en bij ons en bij de Rode Kruis Bloesemtocht maar één dag. Die laatste heeft z’n event in het voorjaar en wij in september. Wij kunnen zeer goed met elkaar overweg en komen geregeld bij elkaar over de vloer om informatie uit te wisselen.
Ik denk wel dat wij allen een substantiële bijdrage leveren aan de positieve beleving van de wandelsport in Nederland.”

Zaterdag is het zover

De Airborne Wandeltocht wordt op zaterdag 3 september a.s. voor de 70
e
maal gehouden in Oosterbeek. Beets: “Het is ook een echte familiewandeltocht, met dit jaar als hoogtepunten: historische vliegtuigen, een wandelapp, doedelzakbands, 30 geweldige muziekkorpsen en vijf wandelaars die voor de 70e keer lopen!!
Plus een Engelse Market op het Raadhuisplein met muziek, Engelse producten en lekker eten. Het wordt echt genieten voor iedereen.”