Avond over omgevingsplan gebied rond Telefoonweg

28 sep , 6:35 Nieuws
20 11 2018 8
Renkum - Stichting Renkums Beekdal organiseert een ‘dialoogavond’ om inwoners mee te laten denken over het omgevingsplan voor het gebied rond de Telefoonweg in Renkum. 
Jouw inbreng op van deze avond helpt om een goed onderbouwde zienswijze op te stellen. Daarmee willen ze bijdragen aan de invulling van het definitieve omgevingsplan voor dit gebied.

Omgevingsplannen rond de Telefoonweg

De gemeente Renkum is per 1 januari 2024 verantwoordelijk voor het maken van omgevingsplannen voor onder andere het gebied rond de Telefoonweg. Eind 2023 heeft de gemeente het oude bestemmingsplan met ambtelijke wijzigingen als nieuw omgevingsplan gepresenteerd. Voordat het omgevingsplan definitief wordt, is er ruimte voor inspraak. Stichting Renkums Beekdal neemt hier initiatief voor.
Op deze avond bespreken ze bijvoorbeeld de nieuwe bestemming(en) van de door de provincie aangekochte landbouwgronden van de Boschhoeve.

Wat ze ook willen bespreken: 

  • Hoe kunnen de nieuwe bestemmingen zorgen voor meer water in de beken?
  • Kunnen door ruiling van gronden de problemen met het landgebruik elders in de beekdalen worden opgelost?
  • Hoe kunnen ruimtevragers, zoals als zonnevelden, uitbreiding van de Heelsumse golfbaan, of andere  denkbare bestemmingen worden ingepast? Welke recreatieve mogelijkheden blijven behouden of gaat het gebied “op slot”?
  • Wat kunnen natuur en landschap nog aan?
Met jouw inbreng maken zij een zienswijze die ze willen aanbieden als onderdeel van de procedure naar het definitieve omgevingsplan van de gemeente.
Wanneer en waar: Woensdag 16 oktober van 19:00 tot 21:00 uur. Boscafé De Beken, Nieuwe Keijenbergseweg 174, Renkum
Toegang is gratis. Aanmelden via deze link.

♦♦♦

  • Blijf op de hoogte via Facebook, Instagram  of via de nieuwsbrief, inschrijven onderaan de pagina.
  • Lokaal (pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via [email protected]
Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].