De Mariënborn en De Dorendal in actie voor de Dierenambulance

28 mei 2019, 18:02 Nieuws
2021 01 06 14h56 47
Om Dierenambulance Nederrijn te helpen geld bijeen te krijgen voor een nieuwe ambulance, hebben twee basisscholen besloten in actie te komen.
Daltonschool De Marienborn heeft voor woensdag 29 mei een grote sponsorloop op het programma staan. Vorige week kregen de 200 leerlingen een presentatie van de dierenambulance, waarbij het belang van Nederrijn voor dieren in nood in deze regio nog eens werd benadrukt. Met als gevolg dat de leerlingen nóg meer gemotiveerd zijn om hun beste beentje voor te zetten.
Nog omvangrijker is de actieweek op basisschool De Dorendal in Doorwerth (ook een Daltonschool), vanaf 17 juni.

Projectweek

De Dorendal houdt ieder jaar een projectweek, waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor een goed doel. Vorig jaar wisten de 280 leerlingen van de school maar liefst € 7000,- op te halen voor een Eyeplay voor de kinderafdeling van het Rijnstateziekenhuis, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen.
De actieweek op de Dorendal begint met presentaties door een aantal kinderen uit de bovenbouw voor alle groepen, waarna de activiteiten losbarsten. Los van een sponsorloop en een knutseldag voeren de leerlingen uiteenlopende acties om geld te verdienen.
Lege statiegeldflessen inzamelen, zelfgebakken koekjes verkopen, een loterij waarvoor de prijzen door de leerlingen worden ingezameld bij winkeliers, de leerlingen gaan het druk krijgen. En natuurlijk wordt de actieweek afgesloten met een spetterend eindfeest.

€ 50.000,- NODIG

Uiteraard is Dierenambulance Nederrijn erg gelukkig met de acties van de scholen. De huidige grote bus is dringend aan vervanging toe, ook al omdat hij zo intensief wordt gebruikt. Meer dan 1800 keer per jaar rijdt Nederrijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week, in de gemeenten Renkum, Wageningen en Rhenen.
Inclusief inbouw en uitvoering kost de nieuwe bus € 50.000,- wat voor zo’n kleine stichting een enorm bedrag is. De dierenambulance vindt het fantastisch dat de leerlingen voor dit project hebben gekozen, en hoopt natuurlijk dat de acties op deze scholen een enorm succes zullen worden.
Als je ook van plan bent een actie op te zetten, meldt dat dan alsjeblieft op [email protected] , uiteraard werken zij heel graag mee. Ben je, of ken je, een ondernemer die de Dierenambulance wil sponsoren, laat hen dat dan ook weten op [email protected] . Wil je geld overmaken, dan kan dat op NL 91 ABNA 0501675647.