Het SchildFest voor iedereen die niet, weinig of prima kan zien

13 jan 2017, 12:12 Nieuws
schildfest top
Het Schild

Meestal zijn festivals een ramp als je niet of slecht kan zien. Maar het SchildFest op zaterdag 10 juni in Wolfheze is dat niet! Voor iedereen die niet, weinig of prima kan zien wordt dit een uniek en spetterend festival.

Laat dat maar over aan Het Schild, centrum voor blinden en slechtzienden, dat dit grootse festival organiseert ter gelegenheid van zijn 105-jarig bestaan.

Eéndaags festival

Het wordt een festival vol theater, circus, dans, cabaret, poëzie, muziek en workshops, waarbij je ook als je niets kunt zien heerlijk je gang kunt gaan en volop kunt genieten. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Introdans, ArtEZ, strijkkwartet Meander en vele andere artiesten zullen er bij zijn!

Op het ééndaagse culturele festival draait het om beleven en ervaren. Een greep uit het programma: Grote uitsmijter is de Schots/Ierse band The Wild Geese, die je met een mix van opzwepende feestmuziek en gevoelige ballades meeneemt op een reis door de mist en bergen van Schotland en Ierland. Eerder die dag laten dansers van het Arnhemse Introdans en studenten van ArtEZ je ervaren hoe het is om te dansen als een professioneel balletdanser.

De Arnhemse stadsdichter Jesse Laport laat je samen met zijn 'Friends' aan zijn lippen hangen met voordrachten, waarbij elk woord telt. Strijkkwartet Meander - met leden van onder andere Het Gelders Orkest - voert je mee op de prachtige klanken van viool en chello.

Circus Sijm geeft voorstellingen voor iedereen, door stichting 'Komt dat zien!' toegankelijk gemaakt voor blinden door middel van audiodescriptie. Artiesten uit de stal van het Wintercircus en muzikanten geven voorstellingen en workshops en natuurlijk is er een heel leuk kinderprogramma!

Blinde artiesten

Ook blinde artiesten maken hun opwachting: de veelzijdige zanger en muzikant Bert Louissen en gitarist Dennis Allaert betreden het podium. Verder is het toneel voor cabaretière Charlotte Glorie, Alice van der Meer speelt samen met John de Jong evergreens en ook Bert van den Brink betreedt het podium.

Lekker en gemakkelijk

Naast intieme optredens in kleine tenten en een spetterend eindfeest ontbreken ook

mobiele keukens niet. Zij toveren de tuin om tot een sfeervol openluchtrestaurant waar

heerlijke geuren zich verspreiden en makkelijk hanteerbare hapjes uit alle windstreken te bestellen zijn.

Speciale ervaring voor iedereen

Maar het is pas in juni! “Dat klopt!” zei Edwin Frei, directeur van Het Schild die eind 2016 vertrok bij Het Schild : “Met veel plezier heb ik de aanzet gegeven tot deze happening. We willen al jaren een mooi festival neerzetten waarbij het uitgangspunt is dat iedereen met of zonder goede ogen overal aan kan meedoen.

Dus niet 'speciaal' , maar 'ook' voor slechtzienden en blinden'. We willen voor iedereen een speciale ervaring”. Deze gedachten wordt door de nieuwe directeur Frank van der Eijnden gedeeld.

Praktische informatie

Het SchildFest is op zaterdag 10 juni 2017 van 13.00 uur tot 21.00 uur in de Parktuinen rondom Het Schild aan de Wolfhezerweg 101 in Wolfheze. De toegang is gratis,

aanmelden gewenst! Bij voorkeur door middel van

  1. de knop “contact met ons opnemen” op https://www.facebook.com/schildfest/
  2. uw mail naar [email protected] . Vermeld daarbij met hoeveel personen u komt of dat u een gastvrouw of –heer wil reserveren die u tijdens het festival begeleidt!
  3. (vanaf 15 januari) per telefoon: 06-37 22 25 26.

Het terrein is grotendeels toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Ruime parkeermogelijkheid aanwezig. Meer praktische- en programma informatie over Het SchildFest wordt in het voorjaar bekend gemaakt via gesproken en schrijvende pers, blindenorganisaties,

www.hetschild.nl

en

https://www.facebook.com/schildfest/

.

Het SchildFest wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Rabobank, St. tot verbetering van het lot der blinden, Katholieke st. voor blinden en slechtzienden, St. Blindenpenning, LSBS, Dr. C.J. Vaillant fonds, St. Blindenhulp, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Reijns-de Hoog.