Jaantje uit Doorwerth is Gouden Buur van Gelderland 2023

sep 25 2023, 11:54 Nieuws
jaantje
Doorwerth - De Goudste Buren van Gelderland komen uit de gemeente Renkum! Won vorig jaar Puck uit Renkum de Gouden Buur Award, dit jaar nam Jaantje uit Doorwerth de award in ontvangst.
De buurvrouw die altijd je pakketjes aanneemt, of de buurman die ieder jaar het buurtfeest organiseert. Buren zorgen voor saamhorigheid in de buurt, en daarom zet Nextdoor , het platform dat buren met elkaar verbindt, ieder jaar de beste buren per provincie in het zonnetje.
Vandaag maakt de organisatie de twaalf provinciewinnaars van de Gouden Buur Award bekend. Met dit jaarlijks terugkerende initiatief zet Nextdoor Burendag kracht bij, en erkent het inspanningen van buren en lokale helden die de ware geest van saamhorigheid vertegenwoordigen. In Gelderland won Jaantje uit Doorwerth. Zij ontving haar Award afgelopen weekend.

Twaalf provinciewinnaars

Er deden buren uit maar liefst 1059 buurten mee. Door middel van een vragenlijst kon iedereen zijn of haar favoriete buur nomineren, waarna Nextdoor een selectie maakte op basis van de impact die de mensen maken op de buurt. Twaalf buren zijn uitgeroepen tot provinciewinnaars. De winnaars ontvingen hun Gouden Buur Award 2023 op of rondom Burendag.

Provinciewinnaar Gelderland

Ali nomineerde Jaantje voor de Gouden Buur Award 2023: “Mijn buurvrouw Jaantje is een engel op twee benen, een levend bewijs van eeuwige opgewektheid en onzelfzuchtigheid. Ze naait en herstelt kleding, past op huisdieren en zieken, lapt ramen voor hen die het niet kunnen, brengt en haalt mensen naar belangrijke afspraken, en nog veel meer. Ze draagt ook bij aan het onderhoud van onze flat door de parkeerplaats vrij te houden van mos en bladeren.”

“Vol levenslust deelt ze op 80-jarige leeftijd haar liefde en zorg met iedereen om haar heen, ook met de kleinkinderen die haar dierbaar zijn. Nee zeggen of klagen is iets wat niet in haar woordenboek voorkomt. Voor Jaantje is haar buitengewone goedheid heel gewoon. Maar voor ons is ze een kostbare zeldzaamheid, een gouden vrouw die het verdient om in het zonnetje te staan. Ze herinnert ons eraan hoe bijzonder het gewone kan zijn."

Samen met Jaantje’s dochter en buren verraste Ali haar buurvrouw met de Award op vrijdag 22 september: Jaantje’s 80e verjaardag.

Stuk voor stuk unieke Gouden Buren

Geert Mol, Country Lead Nextdoor Nederland: "Een keuze maken uit veel inspirerende verhalen is nooit makkelijk. Toch is het ons gelukt. De provinciewinnaars van 2023 zijn stuk voor stuk unieke Gouden Buren, en we gunnen iedereen in Nederland zo'n buur. We zijn heel blij dat we deze winnaars in het zonnetje kunnen zetten en hopen dat iedereen hun inspirerende voorbeeld volgt, want kleine acties kunnen een groot verschil maken.”
Voor de zevende keer op rij organiseerde Nextdoor de Gouden Buur Award, met als doel een bijdrage te leveren aan een fijnere, socialere en gezelligere buurt. De Gouden Buur Award is een eerbetoon aan buren die altijd voor anderen klaarstaan, buurtinitiatieven organiseren, de buurt netjes houden, en in staat zijn mensen met elkaar te verbinden en positieve verandering teweeg te brengen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .