Nieuwe huurwoningen in plan Utrechtseweg-Veritasweg

aug 29 2017, 23:21 Nieuws
81 a impressie hoek utrechtseweg
Voor de locatie Utrechtseweg 69 en Veritasweg 2 in Oosterbeek heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met een nieuw stedenbouwkundig plan.
Naast de realisatie van 12 appartementen voor een kort verblijf worden er ook 8 appartementen voor reguliere verhuur gerealiseerd. De kort verblijf appartementen zijn voor maximaal één jaar te huren.

Gemeenteraad

Als de gemeenteraad akkoord gaat, kan worden gestart met een bestemmingsplanwijziging. De gemeenteraad beslist op woensdag 27 september aanstaande.
Op 29 april 2015 had de raad al ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor de realisatie van zogenaamde short stay appartementen op de Veritasweg. Op dat moment was het niet mogelijk om het naastgelegen perceel te betrekken bij de ontwikkeling hoewel dat wel de voorkeur van de gemeente had.

Beeldbepalend

Het is de ontwikkelende partij uiteindelijk wel gelukt het naastgelegen pand aan te kopen waardoor een integraal plan kon worden opgesteld.
Wethouder Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Jasper Verstand: “Dat beide locaties nu samen ontwikkeld kunnen worden, is positief. Beide locaties zijn bepalend voor de entree van Oosterbeek komend vanaf Arnhem. Een integraal plan versterkt de beeldkwaliteit.”
81 b aanzicht vanaf de utrechtseweg