Oproep van milieugroep 6DorpenSchoon en OBS De Marlijn

11 okt 2016, 10:19 Nieuws
dsci4184
Milieugroep 6DorpenSchoon (6DS) wil het zwerfvuil verminderen en zo bijdragen aan het verminderen van plastic soep wat in rivieren en oceanen drijft.
Veel zwerfvuil komt namelijk na gedumpt te zijn met een grote omweg daar terecht in minuscule deeltjes, vandaar de naam 'soep'.

Goed doel

Een mooi streven, maar zonder hulp komen ze daar natuurlijk niet aan. Eén van de activiteiten van 6DS is het lesgeven aan basisschoolkinderen van groep 7 en 8. Als je weet wat zwerfafval allemaal kan veroorzaken in de natuur, ben je minder geneigd je rommel van je af te gooien. Daar weten ze op Openbare Basisschool De Marlijn in Oosterbeek al een hele hoop vanaf.
waarna ze zwerfafval gingen verzamelen. Helaas is dat niet genoeg en moet er vaker zwerfvuil opgeruimd worden.
Vele handen maken licht werk. Daarom doen de basisschoolleerlingen en hun ouders, samen met 6DS een oproep aan inwoners die mee willen helpen hun buurt schoon te houden. Als je niet in die buurt woont, maar wel wilt helpen, ben je meer dan welkom. Vrijdag 21 oktober willen ze een uur lang gaan opruimen en zo de buurt zwerfvuilvrij maken.

Helpen?

Wil je komen helpen, laat het dan even weten via [email protected] , bellen met (026)3337166 mag ook. Je wordt vrijdag 21 oktober verwacht om 12:45 bij de ingang van De Marlijn aan de Van Spaenweg 11 in Oosterbeek.
Je hoeft alleen jezelf mee te nemen want voor gereedschap en andere materialen wordt gezorgd!
Lees ook: