Pieter Minderhoud verlaat gemeenteraad Renkum

06 sep 2016, 8:36 Nieuws
pieter minderhoud
D66-raadslid Pieter Minderhoud (72) neemt afscheid van de gemeenteraad van Renkum. Na vele jaren actief te zijn geweest voor D66 in de lokale politiek, stopt hij met zijn raadswerk. Zijn opvolger is Peter Kraak.
Pieter is al sinds 2003 actief voor D66 in Renkum. Eerst als commissielid en voorzitter van de lokale D66 afdeling en vanaf 2006 is hij raadslid geweest. Daarnaast was Pieter ook actief voor de landelijke thema-afdeling D66 Duurzaam en Water Natuurlijk in Gelderland.

Met veel plezier

Pieter Minderhoud licht zijn aftreden als volgt toe: "Ik heb me al die jaren met veel plezier ingezet voor D66 en de gemeenteraad maar er komt een keer een einde aan. Mede gezien mijn leeftijd en de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van 2018, en alle voorbereidingen daarvoor, lijkt het mij nu een goed moment. Het beëindigen van mijn raadslidmaatschap geeft me meer tijd om samen met mijn gezin van andere dingen in het leven te genieten en mijn werkzaamheden behorend bij mijn oorspronkelijke beroep verder voort te zetten".
Fractievoorzitter Danielle Bondt: "Pieter heeft zich gedurende lange tijd ingezet voor D66 in Renkum: van een éénmans-fractie in de beginjaren, tot zijn deelname in de huidige fractie van vijf personen en zijn voorzitterschap van de commissie inwoners Al met al een hele prestatie, waar we veel respect voor hebben. We respecteren zijn reden om nu afscheid te nemen. We zullen hem zeker missen en zijn hem heel dankbaar voor zijn inzet."

Opgevolgd

Pieter wordt opgevolgd door Peter Kraak. Peter is nu al lid van de steunfractie en zit ook in de commissie Leefomgeving.
Pieter neemt afscheid in de raadsvergadering van 28 september. Opvolger Peter Kraak zal in diezelfde raadsvergadering geïnstalleerd worden.