Sponsoractie ter eerbetoon aan Richard voor Stichting TuTu

06 sep , 18:21 Nieuws
marco en michael op de kade
De gebroeders Marco (uit Oosterbeek) en Michael Uenk (uit Wageningen) zijn dit jaar twee uitverkorenen (van de 52) om mee te doen met de monstertocht Beach to Beach op zaterdag 7 september.
Het evenement wordt georganiseerd door stichting Betough. De deelnemers worden door de marine met landingsvaartuigen voor strandpaviljoen factor 30 te Den Helder opgehaald en op het strand van Texel afgezet. Zodra het getij juist is, mogen ze beginnen aan deze oversteek. Hemelsbreed is de afstand ongeveer 5km, door de stroming zullen ze naar verwachting 6km op open zee afleggen.
Ieder jaar staat deze zwemtocht in het teken van een goed doel. Dit jaar is het eerste jaar dat de deelnemers zelf een goed doel mogen kiezen en sponsoren. Marco en Michael doen mee voor hun goede vriend Richard die dit jaar overleed.

Voor Richard

Ter nagedachtenis aan Richard, getrouwd en vader van twee dochters wordt deze bijzondere sponsoractie gehouden om geld in te zamelen voor Stichting TuTu. Richard overleed afgelopen juni op 41-jarige leeftijd nadat hij zijn 15 jaar lang strijd tegen een hersentumor verloor.
Richard stond bekend om zijn levenslust en zijn weigering om in angst te leven tijdens zijn ziekte. Zijn motto "Ik zal leven", dat ook op zijn rouwkaart stond, belichaamt zijn veerkracht en keuze voor geluk en liefde. Deze sponsoractie is niet alleen een eerbetoon aan Richard, maar ook een manier om zijn positieve geest voort te zetten en anderen in vergelijkbare situaties te ondersteunen.

Laatste fase

In de laatste fase van zijn leven organiseerde Stichting TuTu een onvergetelijke herinnering in de vorm van een fotoshoot voor Richard en zijn gezin bij hun thuis. Door de fysieke beperkingen die de hersentumor veroorzaakte, was Richard beperkt in zijn mobiliteit en communiceren. Dankzij de fotoshoot konden zijn vrouw en hun dochters een blijvende herinnering aan hun echtgenoot en vader creëren. Daarnaast heeft Stichting TuTu een prachtig silhouetportret van het gezin cadeau gedaan en hebben de dochters ieder een eigen knuffel in het portret van Richard gekregen. Wat Stichting TuTu heeft betekend is niet alleen de tastbare herinneringen. Het dierbare zit in positieve momenten samen als gezin tijdens een emotioneel zware periode.
Om het impactvolle werk van Stichting TuTu te ondersteunen, zullen Marco en Michael hun zwemtocht op 7 september, van Texel naar Den Helder, opdragen ter nagedachtenis van Richard. Door deze zwemtocht te sponsoren, kun je een bijdrage leveren aan de laatste herinneringen die Stichting TuTu mogelijk maakt. Daardoor kunnen meer families, zoals die van Richard, belangrijke en mooie laatste herinneringen maken als het leven niet loopt zoals het hoort.

Over Stichting TuTu

Stichting TuTu vervult de wensen van ongeneeslijk zieke ouders om blijvende herinneringen te creëren met hun kinderen. Door middel van maatwerk en het koppelen van gezinnen aan bestaande initiatieven, biedt Stichting TuTu onschatbare steun in moeilijke tijden.

♦♦♦

  • Blijf op de hoogte via Facebook, Instagram  of via de nieuwsbrief, inschrijven onderaan de pagina.
  • Lokaal (pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via [email protected]
Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].