Ingezonden: Raad van Renkum heeft al voor herindeling gekozen

Foto: Renkum Nieuws

Eerst dient aan de orde te komen het antwoord op de vraag wat ervoor nodig is om Renkum als zelfstandige gemeente te kunnen laten voortbestaan. Die vanzelfsprekende discussie wordt in de raad niet gevoerd, terwijl dit een logische eerste stap is.

Drie zaken zijn nu van belang:

1. Een discussie over een herwaardering van het bestaande beleid om de ambities in balans te brengen met de financiën en de ambtelijke capaciteit. Wat willen we, wat kunnen we, hoe doen we dat, welke prioriteiten stellen we? Dit heeft ook te maken met het zoeken naar een antwoord op de vraag wat voor een gemeente we willen zijn en hoe de balans tussen een groene en een groeigemeente eruit moet zien.

2.Wat zijn de voor en de nadelen van een herindeling? Hoe zit het met de opschalingsparadox? In veel gevallen leidt een herindeling tot verlies aan doeltreffendheid. Inzicht ontbreekt! Een discussie hierover vindt de raad niet nodig.

3.Waar blijft de inwoner in dit geheel? Dit gaat iedere stemgerechtigde inwoner aan! Waarom geen nulmeting? Wij zijn een dienstbare overheid. Maar dienstbaar aan wie?

Waar blijven de kritische vragen uit de gemeenteraad? Welke verdiepende vragen worden aan fusiegemeenten gesteld? Weg met Renkum als kunstenaarsgemeente? Hoe staat het met de zorgvuldigheid? Zijn er verborgen agenda’s?

Ik houd van onze gemeente

Ik houd van volgordelijkheid, ik houd van onze gemeente en ben vooralsnog fel tegen het opheffen van de gemeente Renkum. En ja, de gemeenteraad heeft in meerderheid al voor een herindeling gekozen. Maar het staat de raad vrij om terug te komen op een genomen besluit voordat het te laat is en het financiële- en juridische consequenties gevolgen heeft.

Vriendelijke groet, John Bartels.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen