Burgerinitiatief 2015: SamenWerkt wint

Foto: Renkum Nieuws

Zaterdagmorgen was het eindelijk zover: de uitslag van de verkiezing van het beste Burgerinitiatief 2015, georganiseerd door D66 Renkum.

Raadslid Danielle Bondt van D66 Renkum, vertelde hoe zij zeven jaar geleden begonnen met de verkiezing voor het beste Burgerinitiatief. Dat de datum van de uitslag dicht bij Valentijnsdag ligt, is geen toeval. In andere landen draait het vaak niet alleen om liefde. Maar is het een dag om een ander te laten merken dat je waardeert wat ze doen.

Goud in handen

Burgerinitiatief 2015
Het beeldje voor de winnaar, in de handen van Danielle Bondt

We hebben goud in handen, vindt mevrouw Bondt. Zoveel mensen lopen langs, ergeren zich, zien de verloedering maar er is een klein groepje mensen die dan ook daadwerkelijk iets aan de situatie wil veranderen. Die mensen krijgen het daarnaast nog eens voor elkaar anderen te motiveren en op allerlei manieren geld te vinden óm het dan ook te veranderen.

De negen genomineerde initiatieven zijn stuk voor stuk bijzonder. Net als vorig jaar waren ze er nu ook allemaal bij. Opvallend was hoe ze allemaal zonder uitzondering aangaven dat hun initiatief zich verspreidde als een olievlek. Anderen volgden hun ideeën of sloten zich aan, er waren aan alle kanten dan ook nog plannen genoeg die vol enthousiasme werden verteld.

Dichterlijk geïnitieerd

Alle negen genomineerden stonden ook allemaal even op het ‘ podium’ in het Filmhuis van Oosterbeek. Danielle Bondt was erg goed op de hoogte van ieder initiatief en haar enthousiasme voor iedereen was duidelijk hoorbaar. Een mooie, dikke bos bloemen was er voor allemaal en als extra verassing, een gedicht van Renkums dorpsdichter.

Bianca Hendriks was door D66 gevraagd als dorpsdichter een gedicht voor te dragen tijdens de bekendmaking van de winnaar. Ook zij vond alle initiatieven zo bijzonder, dat ze voor hen allen apart een gedicht maakte die met groot applaus beloond werd. Wat een woordentalent!

Samen werkt het wel

Burgerinitiatief 2015Het winnende initiatief kwam van SamenWerkt. Zij waren genomineerd voor de 101-talentenmarkt die zij organiseerden op 24 september. Meer dan 450 belangstellenden kwamen kijken en er zijn heel wat leuke contacten opgedaan. Uit die contacten ontstonden weer opdrachten. SamenWerkt heeft daarmee laten zien dat samen echt werkt en dat vonden de stemmers ook. Ze eindigden als eerste.

Maar daarmee eindigt het voor de winnaars beslist niet. SamenWerkt organiseert regelmatig bijeenkomsten in De Kreek in Oosterbeek waarbij men elkaar helpt. Helpt met werk zoeken, vinden, vasthouden of je nu een bedrijf hebt, ZZPer bent, op zoek naar werk of juist ander werk. De netwerken worden steeds groter en er loopt heel wat talent rond in de gemeente Renkum. Door die talenten met elkaar te verbinden ontstaan de mooiste projecten.

Blote voeten in het zand

Burgerinitiatief 2015De uitslag was verschrikkelijk spannend zei Danielle Bondt. Ruim 500 mensen hebben gestemd. SamenWerkt won met twee punten verschil van volleybalvereniging Nuovo. Dat vonden ze bij D66 een reden om de ‘Runner-Up’ uit te reiken. Nuovo werd genomineerd voor het aanleggen van een drietal beachvolleybalvelden op sportpark De Bilderberg in Oosterbeek.

We hebben hier in Renkum dan wel geen strand, maar wel beachvolleybal! De velden trekken veel belangstelling, niet zo gek want het is heerlijk om lekker buiten te spelen met je blote voeten in warm zand. Ook Nuovo zit vol plannen. Ze zijn bezig met de aanleg van elektra zodat men ’s avonds door kan spelen, er zijn plannen voor een kantine en een hok voor het materiaal.

Het idee van D66 Renkum om anderen te laten weten dat ze gewaardeerd worden met alles wat ze doen in de gemeente Renkum en voor de hele gemeenschap was geslaagd.

 

Dossier:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden