GemeenteBelangen bestaat 40 jaar in Renkum

Foto: GemeenteBelangen

De lokale politieke partij GemeenteBelangen bestaat in 2022 al 40 jaar in de gemeente Renkum. Niet alleen in Renkum is er ‘een GemeenteBelangen’, overal in het land maar ook in België bestaan diverse lokale partijen die zo heten.

Het is altijd een partij zonder landelijke politiek. Anders dan landelijke partijen die ook lokaal actief zijn, bij GemeenteBelangen is dat niet zo.

Terug op het nest

GemeenteBelangen Renkum werd in 1982 opgericht door onder andere John Bartels. Hij vertelt zijn verhaal hier. In 2013 richtte Bartels de Partij Renkumse Dorpen (PRD) op en ging weg maar eind vorig jaar, is de partij samen gegaan met GemeenteBelangen. Voor Bartels betekent dit dat hij weer terug is op zijn oude nest en dat is met een duidelijke reden.

“Volgens de landelijke trend groeien lokale partijen. Ik verwacht dat één lokale partij in onze gemeente door inwoners wordt gewaardeerd en dat dit uiteindelijk meer stemmen, dus zetels zal opleveren dan bij het voortzetten van twee afzonderlijke lokale partijen. In 2018 werden – bij de collegevorming – de beide lokale partijen als winnaars buiten de boot gehouden. Dat mag na de verkiezingen in 2022 niet gebeuren.” zegt hij. Hij hoopt dan ook dat de PRD-stemmers mee gaan naar GB. Maar dat zal na de komende gemeenteraadsverkiezingen blijken.

Dorpscafé

In de bar van Doelum gaat de hernieuwde partij op vrijdag 11 maart het gesprek aan met inwoners en de lokale politiek.  Het wordt een Verkiezingen Dorpscafé met live muziek, live kunst, een pubquiz en een hapje en drankje. Toegang is gratis en iedereen is welkom. Het wordt een feestje voor het 40-jarig jubileum.

De Oosterbeeks-Nijmeegse vierkoppige coverband ‘Zwoel’ speelt van 19.45-20.45 uur in het Dorpscafé. Zang, gitaar, bas en percussie zorgen voor een goede muzikale sfeer.  De Renkumse kunstenaar Albert Ziëck neemt zijn kwasten, verf en een doek mee naar het Dorpscafé en zal live een schilderij maken in het thema #SamenSterk. Mooie kans om de man aan het werk te zien die bekend is van onder andere ‘Ode aan oude Renkumse Meesters’, de reeks ‘Only Happy People’ en diverse muurschilderingen.

Tussen de kunst en muziek door, spelen ze een Pubquiz waar ook lokale politiek in zal zijn verwerkt. Maar zeker ook mooie vragen over onze dorpen, omgeving en actualiteit! Vooraf aanmelden met een team (max 4 personen) kan via [email protected]. Op de avond zelf kunnen uiteraard ook nog teams worden gevormd.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen