Jackie: Het is Lente! Tijd om op te ruimen!

apr 25 2020, 10:00 Spiritualiteit
schoonmaken petr kratochvil publicdomain
Vroeger hielden mijn moeder en grootmoeder altijd voorjaarsschoonmaak. Alles, maar dan ook alles in huis kreeg een poetsbeurt. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die echt een voorjaarsschoonmaak houden. En toch valt er nog steeds wat voor te zeggen.
En zeker in deze coronatijd, als je toch tijd hebt.....

Door Jackie Crince Le Roy

Stof en energie
Stof en rommel hopen zich op in de loop van de tijd. Energieën vullen je huis en dat kan een bedompt gevoel geven. Ruzie, blijheid, alles heeft een bepaalde trillingsfrequentie en laat energie achter.
Dus wanneer je in het voorjaar het hele huis op de kop zet, poetst en lucht, zal je merken dat je huis ruimtelijk en licht aanvoelt. Natuurlijk is het van belang dat je het hele jaar door je huis schoonmaakt en niet alleen in het voorjaar, maar het is een mooi begin.
Oude energieën
Oude energieën werken verstikkend. Je kunt het zien als lagen stof die zich opgehoopt hebben. Wanneer je er doorheen wappert, dwarrelt het stof om je heen op en dat voelt niet fris. Zo gaat het met stof, maar dus ook met oude energieën. Emoties van pijn, verdriet en ruzies laten net zo goed restjes achter.
Wanneer je dit schoonmaakt blijft je huis prettig aanvoelen.

De energetische schoonmaak

De goedkoopste en eenvoudigste methode is elke dag je huis even luchten. Daarnaast zijn er veel middelen op de markt die je hierbij kunnen helpen. Een die ik vaak gebruik is salie.
De salie steek je aan. Wanneer het redelijk brandt, blaas je het uit, zodat je de rook door het huis kunt laten gaan. De rook heeft een reinigende werking. Belangrijk is dat je je ramen opent wanneer je je huis energetisch reinigt met salie, zodat de energieën weg kunnen.
Veel mensen denken dat ze eerst de ramen even dicht moeten houden, maar dan slaat alles juist terug op jezelf. Dus zet de ramen open of op een kier en laat de frisse lucht binnen.
Ook je beddengoed mag dagelijks even gelucht worden. In je slaap verwerk je namelijk al je emoties van de dag en laat je ook veel los. Je dekbed openslaan en je raam openen zorgen dat deze energieën verdwijnen.
Zelf maken
Daarnaast kun je een mengsel maken met appelazijn, water en wat zeezout. Dit middel verwijdert ook de oude energieën. Je kunt het zelfs in een spuitflesje doen, zodat je je huis ermee kunt sprayen.
Zo zijn er veel mogelijkheden om energieën in je huis op te ruimen, maar vergeet niet jezelf ook schoon te maken. Dit kan met salie, met een spray of via een healing. Healingen reinigen net even wat dieper en de sprays zijn meer ter ondersteuning.

Lekker schoon!

Wanneer je huis schoon is en jij schoon bent, kan de energie vrij stromen, voel je je letterlijk vrijer, energieker en in balans. En kun je volop van de lente genieten!