Jackie: Moe en geen zin…

apr 06 2019, 9:00 Spiritualiteit
bob 2
De laatste tijd kom ik in mijn omgeving veel mensen tegen die moe zijn en geen zin meer hebben in alles wat ze moeten doen. Het lijkt wel een virus dat rondwaart.

Door Jackie Crince Le Roy

Er wordt geklaagd over het weer. Het mooie weer wil niet erg komen en de meeste van ons verlangen naar heerlijk warm zomerweer, maar dat laat op zich wachten. We willen erop uit, met z’n allen naar buiten, werken en luieren in het zonnetje. Om even bij te tanken. Want de lente en zomer geven energie. De zon straalt je tegemoet en daar krijgen we zin van! Daarnaast vullen we vitaminetekorten die we in de donkere maanden hebben opgebouwd, met name door gebrek aan zonlicht, weer aan.
Ik voel mijzelf een bevoorrecht mens. Ik werk van thuis en wanneer het zonnetje schijnt, maak ik altijd tijd vrij om even een paar straaltjes mee te pikken. Zelfs toen ik nog op kantoor werkte ging ik in de pauze naar buiten, regen of mooi weer, dat maakte niet uit.

Naar buiten voor een dosis energie

Veel mensen zitten de hele dag binnen, zijn druk aan het werk en gaan daardoor niet naar buiten. Ikzelf heb een hond en ‘moet’ daardoor zeker 3 keer per dag naar buiten om Bob te laten rennen en vliegen. Hij heeft de beweging nodig. En ik ook.
Wanneer we te weinig bewegen komen we tot stilstand, waardoor onze energie stagneert.

Weer of geen weer

Zon is natuurlijk uitnodigend, maar zelfs als het zonnetje niet schijnt is het goed om naar buiten te gaan, weg achter je bureau of van je bank en naar buiten. Je zult merken dat het juist energie geeft om naar buiten te gaan, de frisse lucht in te ademen en te bewegen.
Gewoon een wandeling, alleen of met je huisgenoot of collega, zorgt er al voor dat de energie gaat stromen. En doordat de energie gaat stromen, voel je je prettiger en krijg je weer energie. De wind die door je haren waait, blaast de muizenissen weg en door het wandelen voel je je vitaal. En hierdoor krijg je weer zin. En ideeën!
Het gaat natuurlijk niet alleen om het lopen. Van elke vorm van beweging verdwijnt je moeheid en krijg je energie. Zon of geen zon. Probeer het eens, kijk naar wat het voor je doet en je zult zien dat jij je stukken beter voelt!
Veel plezier! Ik ga er weer even tussen uit met Bob... wandelen.