Zomeryoga bij Zweiersdal inspireert in Oosterbeek

Foto: Zweiersdal

Tijdens de vakantie hoef je niet stil te zitten want je bent van harte welkom bij het Zomeryoga programma bij Zweiersdal inspireert in Oosterbeek.

(advertorial) Je kiest zelf welke les(sen) je wilt volgen. Een variatie aan lessen die je voor €10,- per les kunt volgen. Het Zomeryoga programma loopt van 2 juli t/m 7 augustus 2018. Je boekt je zomeryoga les via momoyoga.nl/zweiersdal.

Sivananda yoga

is een op Hatha yoga gebaseerde vorm, die fysiek meer uitdagend is en uiteraard ook aangename ontspanning biedt. Een Sivananda yogales heeft een vaste opbouw: een korte beginontspanning, ademhalingsoefeningen (pranayama), zonnegroet, yogahoudingen (asana’s) en een eindontspanning.

De twaalf basis-asana’s en bijbehorende variaties zijn het uitgangspunt voor de les, waarbij de aandacht zich langzaam verplaatst van het hoofd naar de voeten.

Docent: Nelleke van Dulken op maandag 2, 9 en 16 juli van 20.30-21.45 uur

Zenboksen

is een combinatie van boksen en Yin Yoga. Jeroen van der Lee heeft deze twee bewegingsvormen samen gebracht tot een evenwichtige en bijzondere les.

De les bevat elementen van zowel actie en naar buiten gerichte energie (kickbokstechnieken) als verstilling en naar binnen gerichte energie (yinyoga). Je leert je lichaam en je eigen grenzen beter voelen.

Daardoor ontstaat er meer balans tussen lichaam en geest. De combinatie van de twee tegenovergestelde vormen -kickboksen en Yin Yoga- samen maken Zen-boksen een unieke ervaring.

Docent: Jeroen van der Lee, dinsdag 3, 10, 24, 31 juli en 7 augustus van 19.00-20.15 uur en woensdag 18 juli van 19.00-20.15 uur

Dru & Nidra Yoga

De Dru Yoga Nidra lessen zijn bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een rustige les. Dru Yoga staat ook bekend als: “Yoga van het Hart”.

Kenmerkend zijn de mooie vloeiende bewegingsreeksen en levendige houdingen. Ze zijn heel zacht voor het lichaam en voelen fijn aan. Yoga Nidra is een vorm van yoga die je liggend doet. Letterlijk betekend het : “Slaap van de Yogi’s”.

De beoefening helpt je om in een staat van diepe ontspanning te komen. Het kan je een heerlijk gevoel van innerlijke rust brengen dat de de rest van de dag nog om je heen blijft hangen. Regelmatige beoefenen van Yoga Nidra kan helpend zijn in bevordering van je nachtrust. Elke les vormt een rustig dynamisch geheel, waarin je je lijf met liefde en respect behandelt.

Docent: Jacqueline Arnold, donderdag 5 juli van 19.00-20.15 uur

Yin Yoga

Door Yin yoga te beoefenen creëer je ruimte. Yin yoga werkt in op de meridianen (energiebanen) in je lichaam en het maakt ruimte in je lichaam. De Yin yoga houdingen zijn er op gericht om op een zachte manier je bindweefsel te rekken.

Doordat je de houdingen langer aanhoudt (drie tot vijf minuten) krijgt het een meditatief karakter. De Yin yoga doe je zoveel mogelijk met ontspannen spieren. Daarom worden de houdingen zittend of liggend uitgevoerd.

Je gebruikt je lichaam niet om in de houding te komen maar je gebruikt de houding om in je lichaam te komen, te observeren, te voelen. Je wordt soepeler en de houdingen hebben een positief effect op je zenuwstelsel.

Yin yoga is een fijne vorm van yoga voor iedereen.

Docent: Evelien van Straaten, vrijdag 6, 13, 20, 27 juli van 09.30-10.45 uur.

Meld je voor de les aan via momoyoga.nl/zweiersdal (let op, kies bij de keuze voor Zomeryoga les bij betaling voor “bankoverboeking”, maak nog geen geld over.) Betaal contant en gepast voor aanvang van je les.

Meer informatie: zweiersdal.nl / [email protected] / 026 3391369

Lees ook: Dynamische Hatha Yoga, naast ontspanning een fysieke uitdaging

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden