Jules Deelder op 15e editie Het Park Vertelt in Oosterbeek

Foto: Jules Deelder

Het Park Vertelt beleeft dit jaar zijn 15e editie. Het wordt een feest van taal in vele vormen: poëzie, muziek, spoken word, korte verhalen, theater, een zeepkistroute, silent poetry en workshops.

Nieuwe aanpak Festival Het Park Vertelt in Oosterbeek

Op zaterdag 31 augustus tussen 14.00 en 21.00 uur treden bekende namen op in Park Hartenstein in Oosterbeek:

Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, Ellen Deckwitz, Lévi Weemoedt, Dean Bowen en Jules Deelder, maar ook Ted van Lieshout, Kindertheater Kikker, oud-stadsdichter van Deventer Johanneke ter Stege, Poezieboys en de Nijmeegse band The Bojangles komen.

Alle zintuigen zullen zij aanspreken, voor iedereen valt er wat te genieten, actief en passief. Zowel ouderen als gezinnen met jonge kinderen zijn welkom; ieder die van taal houdt en zich wil laten verrassen kan kiezen tussen de optredens op verschillende podia. Vrijwilligers en bestuursleden van de Stichting Vrienden van de Poëzie in Gelderland klaar de bezoekers een mooie dag te bezorgen, op een prachtige locatie achter het Airbornemuseum in Oosterbeek.

Met een gevarieerd culinair aanbod, boekenkramen, zeepkist-poëzie en gratis entree zal dit 15de festival ongetwijfeld een groot succes worden.

Het volledige programma vind je hier.

Naar de zaterdag

Voor de gelegenheid verhuizen ze naar de zaterdag en gaan ze door tot in de avonduren. Ze groeien een klein beetje groter en dwarrelen wat uit over de ruimte die park en poëzie ons biedt.

Er zijn twee podia waar tegelijkertijd programma is. Het ene podium (De School) biedt op de dag vooral programma voor jonger publiek (al ben je nooit oud genoeg om naar Ted van Lieshout en Kikker te gaan luisteren).

De luifel, het andere podium, blijft de plek voor taal en poëzie in vele vormen. We zijn trots de dichter des Vaderlands Tsead Bruinja te mogen ontvangen, maar ook pessimistisch plezierdichter Lévi Weemoedt. De inspirerende Ellen Deckwitz en maar liefst drie dorps- en/of stadsdichters (Renkum, Wageningen en Arnhem) geven acte de présence. De Poëzieboys, de festivalhit van vorig jaar, brengen op cabareteske wijze ode aan Simon Vinkenoog. Johanneke ter Stege is de muzikale verbinder, die de mooiste stukjes tijd aan elkaar rijgt in beeld, taal en muziek.

In de luwte tussen dag en avond stuwt gypsyband The Bojangles je de dansvloer op bij De School alwaar je ook de hapjes en drankjes vindt.

De avond is nog jong als stadsdichter en dandy Jesse Laport je de avond in dicht. Hij verleidt je naar de Luifel waar Dean Bowen aftrapt en Jules Deelder inkopt. Met fijne jazz en klare taal sluiten ze deze editie af.

De 15e editie van Het Park Vertelt is zaterdag 31 augustus van 14:00 tot 21:00 uur

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden