Het NEOS BRASS ensemble met Zomertrillingen in Park Hartenstein

Foto: NEOS BRASS

Oosterbeek – Ben je ook op zoek naar het vakantiegevoel in eigen omgeving? Prachtige livemuziek in het park, een eigen picknickkleed, zelf meegebrachte lekkernijen en vooral gezelligheid op een zwoele namiddag in augustus. En dit alles ook nog eens vrij toegankelijk!

Het NEOS BRASS ensemble komt binnenkort naar Oosterbeek met een zomerconcert, genaamd “ZOMERTRILLINGEN”. Op zondag 15 augustus van 17.00 tot 18.00 uur speelt het ensemble onder de muziekluifel in Park Hartenstein.

Blazers

Vijf professionele blazers uit diverse Nederlandse orkesten (het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Marinierskapel der Koninklijke Marine) vormen het ensemble en brengen eigen bewerkingen van o.a. Bach, Ellington, Pink Floyd, Gershwin, Piazolla, Marvin Gaye en Tony Hatch.

Een van de trompettisten uit het ensemble is Jeroen Botma, sinds drie jaar woonachtig in Oosterbeek. Hij zal voor het eerst optreden onder de muziekluifel in park Hartenstein en kijkt hier ontzettend naar uit.

Sinds het oprichtingsconcert in 2008 in de kleine zaal van De Doelen te Rotterdam staat NEOS BRASS bekend om zijn veelzijdigheid aan bezetting en programmering. In 2010 was De Doelen wederom het toneel voor een concert genaamd “al het goede komt in drievoud” met werken van Rogier, Willem en Bas van Otterloo. In 2012 volgde de opname van het album Wagner for Brass. Het ensemble was te horen op verschillende podia en festivals waaronder de Dag van de Romantische Muziek te Rotterdam, het Wagner Festival in het Orgelpark te Amsterdam, het Grachtenfestival te Amsterdam, in de Utrechtse Domkerk tijdens het Radio 4 kerstconcert, op het historische Stallenplein van Paleis het Loo en tijdens de lunchconcert-serie van het Amsterdamse Concertgebouw. Op 10 december 2015 speelde NEOS BRASS nietsvermoedend zijn laatste concert genaamd “Giovanni” met muziek van uitsluitend Italiaanse componisten.

Na een pauze van zes jaar zijn ze zeer verheugd om weer voor publiek te spelen! Ze danken het Fonds Podiumkunsten voor het mogelijk maken van deze concerten.

NEOS BRASS ensemble

  • Sven Berkelmans, trompet
  • Victor Belmonte, trombone
  • Jeroen Botma, trompet
  • Jeroen Schippers, trompet
  • Rommert Groenhof, trombone

Nieuwsgierig? Zie:

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen