Poëziefestival Het Park Vertelt geeft het klimaat een stem

Foto: Het Park Vertelt

Oosterbeek – Na twee jaar van afwezigheid door de coronapandemie is poëziefestival Het Park Vertelt weer terug! Op 27 augustus 2022 wordt Park Hartenstein omgetoverd tot festivalterrein waar jong en oud gratis kan genieten van poëzie, performance en (pop)muziek met speciale aandacht voor het klimaat.

Het klimaat krijgt op Het Park Vertelt een stem met optredens van onder meer de Klimaatdichters. Deze Vlaams-Nederlandse beweging van dichters en schrijvers heeft als motto: ‘wij schrijven de aarde niet af!’ Onder leiding van host en klimaatdichter Pim Cornelussen, vullen zeven klimaatdichters waaronder Paul Demets en Saskia Stehouwer het podium. Zij zullen in estafettevorm laten horen hoe je met poëzie je kunt verzetten tegen klimaatmoeheid.

Muzikaal haakwerk

Ook in de rest van het programma klinkt het klimaat door. Joke van Leeuwen zal samen met theatermaker Marijs Boulogne een muzikaal haakwerk verzorgen met als titel Dood is de dodo. De Vlaamse rapper Droge Piet gaat samen met Antwerps stadsdichter Seckou een vlammende en humoristische battle aan met als thema Monsanto versus organische boer. En fenomeen Diana Ozon creëerde samen met muzikante Wil Schmal de performance De aarde voelt.

Verder zijn er optredens van onder andere Iris Penning, die het publiek inpakt met poëtische popliedjes. Cabaretier Vincent Bijlo sluit het middagprogramma af met een speciaal voor het festival geschreven spoken word.

Nico Dijkshoorn

’s Avonds is het podium voor Nico Dijkshoorn en zin band The Wizzards, inclusief bassist Rinus Gerritsen van de Golden Earring. Nico Dijkshoorn is bekend als huisdichter van tv-programma De Wereld Draait Door en komt speciaal naar Het Park Vertelt “omdat het zo’n leuk open festival is.” Samen met zijn band en Rinus trakteert hij het publiek op dampende blues, gierende rock en swingende funk.

Schaterende kinderen

Terwijl hun ouders genieten van poëzie, pop of performance kunnen de kinderen schateren en griezelen bij verteltheater ‘De wolf is terug’ en ‘Mr. Anansi leert de wereld lachen’. En heb je behoefte aan zelfexpressie of poëzie en pils, dan zijn er diverse workshops van het Arnhemse schrijverscollectief Wildgewelf zoals DIY Publiceren en Poëzie & Pils.

De presentatie van Het Park Vertelt is in handen van Jesse Laport, stadsdichter van Arnhem. Kijk voor meer op de website van Het Park Vertelt.

Zie ook: Het Park Vertelt zoekt aanpakkers, doorpakkers en uitpakkers

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen