Folklore ensemble Zarjanka in het Kerkje op de Heuvel

Foto: Zarjanka

Heelsum – Het folklore-ensemble Zarjanka is gespecialiseerd in religieuze en profane volksliederen uit de boeren- en kozakken dorpen in verschillende gebieden van Oekraïne en Rusland.

Die liederen zijn onderdeel van een uitzonderlijke rijke traditionele volkscultuur die in Nederland nagenoeg onbekend is.

Oost Europees stemgebruik

Zarjanka staat onder leiding van Irina Raspopova, die afkomstig is uit Voronezh in Zuid- Rusland, niet ver van de grens met Oekraïne. Zij is afgestudeerd koordirigente aan het prestigieuze Instituut voor Cultuur in Moskou en heeft jarenlang lesgegeven aan het conservatorium van Voronezh. Met een aantal leden van Zarjanka heeft zij verschillende concert- reizen gemaakt naar soms ver afgelegen dorpen van oud-gelovigen en kozakken.

Irina heeft haar leden geleerd “te zingen als de Oekraïners en Russen.” dus met typisch Oost Europees stemgebruik. De concerten zijn vaak afgestemd op traditionele religieuze volksfeesten, in dit geval Pasen. Zarjanka zingt in authentieke kostuums.

Tijdens het concert op zondag 2 april in het Kerkje op de Heuvel (Koninginnelaan 24, Heelsum) kun je, net als in de Oosterse dorpen eerst van religieuze liederen later overgaand in gewone volksliederen genieten. In de pauze is er koffie of thee. Aanvang 15.00 De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage welkom.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen