Ontmoet en Verbindt: muzikale Party in the Park 2023

Foto: KHO

In het kader van het 125-jarig jubileumjaar heeft de Koninklijke Harmonie Oosterbeek vorig jaar een concert gegeven in Park Hartenstein maar helaas moest dit concert vroegtijdig worden gestaakt in verband met het slechte weer.

Ondanks het abrupte einde mocht het toch een succes genoemd worden met leuke muziek, veel publiek, gezelligheid en enkele foodtrucks.

Ontmoet en Verbindt

partyDaarom heeft de vereniging ook dit jaar als afsluiting van het muzikale seizoen voor de zomervakantie een Parkconcert op de agenda staan. Dit jaar zal het concert mede in het kader van het feestjaar ‘100 jaar Renkum’ worden georganiseerd. Het thema van het feestjaar is: Ontmoet en Verbindt, en dat past natuurlijk perfect bij dit Parkconcert, want in de eerste plaats ontmoet de Koninklijke Harmonie Oosterbeek tijdens dit concert het orkest van de Heelsums Harmonie waarmee dit concert gezamenlijk wordt gehouden. Ten tweede staat ontmoeting en verbinding met het publiek centraal bij de gezelligheid met muziek en enkele foodtrucks.

Het concert wordt gehouden op, dit jaar hopelijk mooie zomermiddag, zondag 9 juli in Park Hartenstein rondom de muziekluifel. Dit optreden is in de open lucht en dus voor iedereen gratis toegankelijk.

Het Symfonisch Blaasorkest van de KHO, onder leiding van dirigent Jurgen Nab, laat zich hier van een hele andere kant horen dan je wellicht van het orkest gewend bent. Voor dit Parkconcert hebben de muzikanten een programma samengesteld met herkenbare melodieën die passen bij een mooie zomermiddag. Op het repertoire staan onder andere Mexicaanse en Latijns Amerikaanse klanken.

Het opleidingsorkest Da Capo onder leiding van Marc Dammers en het Beginnersorkest onder leiding van Martine van Brakel-Voorhoeve laten tijdens dit Parkconcert ook van zich horen met eveneens enkele zomerse muziekstukken.

Zustervereniging uit Heelsum

Maar de KHO heeft speciaal voor deze gelegenheid dus ook een gast-orkest uitgenodigd. Dit jaar een zustervereniging uit de gemeente Renkum, namelijk de Heelsums Harmonie. Onder leiding van hun nieuwe dirigent Sander Waamelink, komen zij ook naar Park Hartenstein om hun programma ten gehore te brengen.

Het Harmonieorkest van Heelsums Harmonie bestaat op dit moment uit ongeveer 46 actieve leden. Ze hebben een uitgebreide houtsectie, kopersectie, slagwerksectie en bassectie. Het is een divers orkest als je kijkt naar de leeftijdsopbouw en samenstelling. Maar ook het repertoire is bijzonder divers en actueel.

Kleedje meenemen

Tijdens deze muzikale middag is ook aan de inwendige mens gedacht. Bij dit concert zijn enkele foodtrucks opgesteld in het Park zodat je onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van de orkesten. Er staat in ieder geval een kraam voor ijs en flensjes, een koek- en gebakkraam, een taco-fiets en ook kunnen er lekker frietjes gehaald worden.

De middag begint om 13.30 uur met het Beginnersorkest van de KHO. Daarna is het de beurt aan Heelsums Harmonie, vervolgens geeft het opleidingsorkest Da Capo acte de présence en het Symfonisch Blaasorkest van de KHO zal de middag muzikaal afsluiten. (Verwachting einde rond 17:00 uur)

Neem zelf je kleedje en/of stoelen mee en kom genieten van deze mooie middag in het park, vol muziek en lekkere hapjes en drankjes.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen