Vrije Tafels van Oosterbeek: Joost Röselaers en Esther van Fenema

Foto: Tessa Posthuma DeBoer/boekomslag

Oosterbeek – Op woensdagavond 25 oktober, start de Stichting De Vrije Tafels van Oosterbeek het derde seizoen van de lezingen met diners.

De jaarlijkse reeks van lezingen met diner, wordt gehouden in de prachtige Concertzaal van Oosterbeek, en heeft als doel een context van vrijzinnig gedachtengoed te bieden en mensen bewust te maken van actuele problemen.

“Wie is de mens?”

Het komend seizoen zullen de dinerlezingen ingaan op uitdagingen die raken aan het wezen van ons mens-zijn. Eeuwenlang leek het duidelijk wie de mens is. Het lag als het ware vast. De plaats van de mens in het geheel was duidelijk. De mens was de maat der dingen. En het was duidelijk wie ieder van ons was. Nu staat veel op losse schroeven. Sprekers zullen komend seizoen hun inzichten delen over dit onderwerp; ‘Op zoek naar een verhaal dat ons bindt’,, de wereld van AI, ons klimaat en onze natuur en nieuwkomers in onze samenleving.

De leegte voorbij

Joost Röselaers (theoloog) en Esther van Fenema (psychiater) zullen de tafel serie openen op 25 oktober. Zij schreven samen heb boek ‘De leegte voorbij’, (verschijning oktober 2023) waarin ze op zoek zijn gegaan naar een verhaal dat ‘ons verbindt’ en zullen deze avond hun ervaringen met geëngageerde denkers van zeer diverse achtergronden – die zij spraken voor de totstandkoming van dit boek- met ons delen. Wat wordt ons narratief voor de komende generaties? Weg uit de leegte, op zoek naar nieuwe vormen van zin en verbondenheid.

Prijs: € 45,- per persoon. Deze prijs is mogelijk dankzij externe financiële steun. Ze hopen dat meer mensen in staat zullen zijn deel te nemen aan de avond. Iedereen die graag aanwezig wil zijn, is van harte welkom!

Programma

  • 18.30 uur Inloop en welkom
  • 18.45 uur Lezing en fingerfood
  • 20.00 uur Vrije gesprek aan tafel en buffet
  • 21.00 uur Koffie en afronding

Concertzaal Oosterbeek, Rozensteeg 3, 6862 DH Oosterbeek Meer info op devrijetafelsvanoosterbeek.nl

Koop via de website van de concertzaal je kaart à € 45,- inclusief lezing, welkomstdrankje, diner en drank – concertzaal-oosterbeek.nl/tickets

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen