‘Laagvliegen vanuit Lelystad? Dát willen we hier niet!’

Maandag 4 februari werd er in lunchroom De Beken een bijeenkomst georganiseerd over de plannen van het ministerie voor Lelystad Airport en het bijhorende laagvliegen.

De Beken ligt op het Renkumse Beekdal, één van de laagvliegroutes is precies over dit natuurgebied gepland. De avond werd door zo’n honderd mensen bezocht. Samen hebben zij, na de presentaties door de gemeente Renkum, stichting Renkums Beekdal en de stichting Red de Veluwe, samen overlegd over de zienswijze die iedereen kan indienen bij het ministerie.

Red de Veluwe

De stichting Red de Veluwe wil op korte-termijn bereiken dat:

  1. de plannen voor Airport Lelystad voorlopig in de ijskast gaan
  2. het ministerie de herziening van het Nederlandse luchtruim onmiddellijk ter hand neemt
  3. het ministerie een luchtvaartbeleid ontwikkelt waarbij als uitgangspunt geldt dat laagvliegen over de Veluwe en ook over alle andere delen van Nederland niet meer wordt getolereerd.

En op lange termijn: bereiken dat laagvliegen over Nederland bij wet wordt verboden net zoals hard autorijden al jaren is verboden. Daarbij geldt als uitgangspunt dat vliegen op 2 km hoogte absurd laag is, dat 4 km weliswaar hoger is, maar dat 6 km het normale minimum is.

Voorzitter van de stichting, Robert Tieskens legt uit waarom het nog steeds zin heeft om te protesteren, hetzij door goed te stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezing op 20 maart of nu, door het insturen van een zienswijze.

Als je ook een zienswijze wilt indienen, ga dan naar zienswijzelelystadairport.nl. Je kunt de zienswijze indienen zoals zij die hebben opgesteld, of je maakt je eigen versie, beide hoef je daarna enkel te ondertekenen, up te loaden en te versturen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden