De herdenkingen van Operatie Market Garden in 2019

De 75e Airborne Herdenkingen zijn weer ten einde. Wat een geluk hadden we met het weer en de enorme betrokkenheid van iedereen er een echte gedenkwaardige herdenkingsweek van te maken.

En heb je ooit zoveel vliegtuigen door ons luchtruim horen en zien gaan? En ze stonden hier ook nog eens aan de Renkumse grond: een Horsa Glider en een Spitfire.

Niet te doen

Het was niet te doen om alles in beeld te brengen maar samen met de Veluwezoom In Beeld​ hebben we toch heel wat gezien en een compilatievideo samengesteld.

Van de onthulling van het monument voor het ‘vergisbombardement’ in Wageningen, de onthulling van het monument voor David Lord VC en zijn bemanning, de Renkum Airborne met een lasershow, de eerste herdenking bij het vorig jaar onthulde monument op de Renkumse Heide, parachutisten en een heuse Spitfire. Via de herdenkingsrit van de Airborne Riders naar de begraafplaats in Wageningen en de Race to the Bridge in Heelsum naar het centrum der activiteiten in Oosterbeek.

De plaquette die onthuld is voor Hendrika van der Vlist bij Schoonoord, de veteranen die bij hun foto’s gaan kijken bij de expositie Arnhem Boys achter het Airborne Museum en de overhandiging van de Arnhem 1944 Fellowship aan het museum.

Naar de grote Horsa Glider in de tent, Prins Charles op bezoek die minutenlang in gesprek blijft met gliderpiloot Frank Ashleigh, de Red Devils die naast de Naald landden, van de grote herdenking op de begraafplaats in Oosterbeek naar de herdenking bij de Gliderpiloten bank in Wolfheze en de aan de onthulling van het staartstuk met alle gliderpiloten die of nog vermist zijn, of in een onbekend graf liggen.

O, en vliegtuigen, vergeet de vliegtuigen niet….

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden