Wolfheze rouwt tijdens stille tocht om omgekomen dorpsgenoot

Wolfheze – Tijdens de stille tocht voor de omgekomen man afgelopen vrijdag bij de spoorwegovergang bleek dat het dorp in diepe rouw is om hun dorpsgenoot. Veel mensen waren gekomen en vulden de Wolfhezerweg richting het station.

De slechtziende man die in woonzorgcentrum Het Schild woonde was op weg naar de markt en bleef met zijn rollator vast zitten tussen de rails. Hij kon niet meer op tijd wegkomen voor de trein. Diezelfde dag overleed hij aan zijn verwondingen.

Impact

Doordat het markt was, kregen veel mensen het ongeluk mee. De schok is erg groot. Het onbegrip dat een oplossing voor de gevaarlijke spoorwegovergang (een tunnel) nog tot 2025 moet wachten wordt groter en men zou graag een tussenoplossing zien.

Burgemeester Agnes Schaap legt uit dat het geen financiële kwestie is, het geld is er maar je hebt te maken met procedures, samen met het college en diverse raadsleden liep ze mee in de lange, stille tocht. Inwoner Frans van Daal vindt dat er een tussentijdse oplossing moet komen. Zie de reportage die de Veluwezoom In Beeld maakte hier boven.

Teken de petitie hier

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen