Extraatje voor de clubkas met collecte Jantje Beton

Foto: Jantje Beton

Elk jaar in maart vindt de bekende Jantje Beton Collecteweek plaats. Clubs, verenigingen, speeltuinen, kinderboerderijen, scoutinggroepen en jeugdstichtingen kunnen weer meehelpen om alle kinderen in Nederland te laten buitenspelen.

Jantje Beton zoekt nieuwe clubs om te collecteren in maart 2023.

Extraatje voor de clubkas

Een voordeel is dat 50% van de opbrengst voor de eigen clubkas is. Wanneer er extra geld nodig is voor een clubuitje of er zijn nieuwe materialen nodig, doen clubleden mee met collecteren. De andere helft gaat naar de projecten van Jantje Beton. In 2022 is er meer dan € 1.25.000.000 opgehaald door alle collectanten!

Er is dus € 612.000 naar de clubkas van verenigingen overgemaakt ten behoeve van hun eigen jeugdactiviteiten.

Langs de deuren en online

Er zijn goede doelen, die tegenwoordig alleen voor online collecteren kiezen. Jantje Beton collecteert zowel online als langs de deuren met een collectebus én Ideal QR-code. Deur tot deur haalt nog steeds het meeste geld op, maar vlak de online collecte niet uit. Voor de ene collectant is het een mooie aanvulling om via whatsapp of online te collecteren, voor de ander is het een uitkomst om alleen een online collectebus aan te maken.

Ieder clublid kan dit zelf beslissen en een online collectebus is zo geregeld vanuit je luie stoel.

Samen een handje helpen

Een op de zes kinderen speelt niet buiten. Jantje Beton maakt zich zorgen, want buitenspelen is heel belangrijk en gezond voor de ontwikkeling van kinderen. Naast de financiële voordelen voor de club biedt de collecte ook de mogelijkheid om jongeren te laten bijdragen aan een betere wereld en andere kinderen in minder fijne omstandigheden te helpen.

Daarom doet Jantje Beton een oproep om mee te doen aan de collecte. Samen kunnen we meer speeltuinen en speelpleinen vergroenen, gezonde buurten starten en kinderen in kwetsbare posities buiten laten spelen.

De Jantje Beton Collecte

De collecteweek van Jantje Beton vindt plaats van maandag 6 maart tot en met zaterdag 11 maart 2023. Online collecteren is mogelijk van 1 tot en met 31 maart 2023. Aanmelden kan via jantjebeton.nl/collecte.

Over Jantje Beton  

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen inzet voor meer buitenspelen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen in kwetsbare (speel)posities krijgen extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen in Nederland dagelijks kunnen buitenspelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het fijnste is wat er is. Daarom zegt Jantje Beton:

STOP NOOIT MET SPELEN!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen