Hoera! Renkum en Heelsum gaan glasvezel krijgen

Foto: Daniel Kirsch, pixabay

De initiatiefnemers van inwonersinitiatief Renkum op Glasvezel en wethouder Marinka Mulder zijn blij. Zij hebben van glasvezelbedrijf DELTA Fiber Netwerk te horen gekregen dat er voldoende animo is om in Renkum en Heelsum glasvezel aan te leggen.

Het bedrijf begint naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 met de aanleg.

Inwonersinitiatief Renkum op Glasvezel

Sinds september waren Ruben Budding, Sander van Loenen en Thijs Aardema actief als onafhankelijk inwonersinitiatief ‘Renkum op Glasvezel’.

“Het afgelopen half jaar hebben we ons best gedaan om zoveel mogelijk mede-inwoners te informeren over glasvezel,” vertelt Aardema. “Het is ons gelukt om in de laatste twee weken van de vraagbundeling veel mensen te overtuigen van het belang van glasvezel voor onze dorpen. Wij bedanken iedereen die zich heeft ingeschreven.”

De drie hebben uit eigen belang veel tijd gestoken in de promotie van glasvezel. Ze kunnen niet wachten omdat het snellere internet (down- én upload) voor hun werk inmiddels hard nodig is. Het was voor hun nu of pas over jaren en daar wilden ze niet op wachten. Hun inspanningen zijn beloond.

Even zag het er naar uit dat het niet zou gaan lukken omdat de vereiste 30% van de huishoudens zich nog niet had ingeschreven op de deadline. Maar door de coronamaatregelen, het sluiten van het Glasvezel Informatiepunt in de Dorpsstraat én de mooie eindsprint in het aantal aanmeldingen vond DELTA Fiber Netwerk dat er toch genoeg animo was voor een glasvezelnetwerk.

Wethouder Marinka Mulder laat via DELTA Fiber Netwerk ook verheugd te zijn: Thuiswerken, onderwijs en zorgverlening op afstand, ontspanning en sociale contacten onderhouden; we merken in deze tijd meer dan ooit hoe belangrijk het is om over goed en snel internet te beschikken. Het is fantastisch nieuws dat na het buitengebied van de dorpen nu ook in de kernen Renkum en Heelsum glasvezel aangelegd wordt. Daarmee komt voor onze inwoners en bedrijven supersnel internet beschikbaar en zijn we goed op de toekomst voorbereid.”

Inschrijven nog mogelijk tot 31 maart

Ruben Budding wijst erop dat inschrijven de komende vier weken nog mogelijk is. “Het is opnieuw mogelijk om je in te schrijven voor glasvezel zonder dat je de aanlegkosten van €650,- hoeft te betalen,” legt hij uit. “Dus was je er nog niet uit met je keuze, dan krijg je nu alsnog de kans om een glasvezelaansluiting te overwegen. Belangrijk, want alleen de woningen die overstappen krijgen daadwerkelijk een glasvezelaansluiting.”

Projectleider Daisy Meekes van DELTA Fiber Netwerk beaamt dit: “Gezien de bijzondere tijd waarin we leven, merken we dat we nog niet iedereen goed hebben kunnen bereiken. Inwoners krijgen nog de tijd om zich aan te melden voor glasvezel bij één van de telecomaanbieders Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl. Doen zij dit uiterlijk op 31 maart 2021, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten van € 650,- te betalen. Daarnaast profiteren zij van een scherp welkomstaanbod.”

Alle inwoners van Renkum en Heelsum die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws.

Start vraagbundeling Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze 

Binnenkort gaat de vraagbundeling in Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze starten. “Mochten er geïnteresseerden zijn die ambassadeur willen worden en ‘Renkum op Glasvezel’ daar in te zetten, dan gaan we graag met hen in overleg,” geeft Aardema aan. “Wijzelf zullen alleen nog communiceren over de voortgang van de aanleg in Renkum en Heelsum.”

Geïnteresseerden kunnen zich melden via de website Renkum op Glasvezel. Kijk voor meer informatie over glasvezel op gavoorglasvezel.nl.